Ако основната лихва в Еврозоната тръгне нагоре, донякъде провокирана от

...
Ако основната лихва в Еврозоната тръгне нагоре, донякъде провокирана от
Коментари Харесай

Хампарцумян: Ако основната лихва в Еврозоната тръгне нагоре ще поскъпнат и ипотечните кредити

Ако главната рента в Еврозоната тръгне нагоре, ненапълно предизвикана от по-висока инфлация, може да чакаме да нарастнат и ипотечните заеми. Това съобщи финансистът Левон Хампарцумян в студиото на „ Здравей, България”. Нито едното, нито другото обаче ще бъде внезапно. Важно е не какъв брой е лихвата, а дали е търпим разходът по обслужване на заема за този, който го е взел, добави той.



И сега заеми се дават по-трудно по отношение на рецесията от 2006-2007 година Тогава мисля, че всички си научиха уроците. Сега това се случа по-консервативно, само че пък има фактори, които пораждат търсене на нови жилища, сподели още Хампарцумян.

Запитан дали си коства сега да се влага в парцел, той разяснява, че отговорът не е еднопосочен. Ако някой е желае да си купи жилище за личните потребности и може да си го разреши е едно. Ако се взима жилище за нечиста сделка, т.е. купуваме 5-10 жилището, даваме ги чартърен или ги препродаваме, то той поема риск, че пазарът може да тръгне надолу или наемите да не вдигнат колкото чакаме.

Ако сте взели жилище за лична потребност даже и да ви се коства, че нещо в годините се трансформира, то вие го понасяте, тъй като по този начин или другояче ще плащате 30 години, разяснява финансистът.

Несъмнено покупката на жилище е добър вид, в случай че ще се живее в него и в случай че то дава отговор на потребностите на купувача. Ако се взима спекулативно, с цел да бори инфлацията – тогава това може да стане, само че може и да не стане. Има опасности, заключи той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР