Ако окажем сега помощ на Украйна, ще гарантираме по-добре своята

...
Ако окажем сега помощ на Украйна, ще гарантираме по-добре своята
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Подкрепа за Украйна сега е гаранция за нашата сигурност

Ако окажем в този момент помощ на Украйна, ще подсигуряваме по-добре своята сигурност. Чисто прагматично в наш интерес е да помогнем на Украйна да се отбрани, като окажем цялата помощ, която можем.Това съобщи в изявление за Дарик Варна военният специалист проф. Тодор Тагарев.

„ Ако Русия успее да реализира своите цели в Украйна, изрично няма да спре. Ще тръгне към страни от бившето руско пространство, с цел да се опита да възвърне контрола си върху тях. Нищо чудно и да се опита да употребява въздействието си върху такива слаби звена в НАТО и Европейски Съюз, каквото, за жалост, е България ”, счита Тагарев, който е някогашен министър на защитата от служебния кабинет на Марин Райков.

По думите му, България има доста какво да даде. „ Имаме не дребен размер муниции, каквито употребява украинската войска. Имаме относително много огромни количества артилерия, ракетни системи за залпов огън, зенитни ракети и други видове въоръжение, които незабавно могат да влязат в приложимост. ”

Ако се наложи да води война против Русия, нашата войска не може да реши този проблем. Нашата сигурност против огромна експанзия и сериозен съперник се подсигурява от НАТО, посочи Тагарев.

„ Само след няколко месеца нашите изтребители МИГ-29 ще са с привършен запас и няма да могат да летят. По-добре да ги дадем в този момент на Украйна, тъй като са им нужни. Има много надеждна информация, че наши съдружници могат да ни дават в подмяна по-стари разновидности изтребители f-16. Освен това при възможен боен спор МИГ-овете ще са операционно несъвместими за нашите съдружници и ще бъдат възприети като цел, което значи да си останат в хангарите. ”

Ако помощта на Запада и другите поддържащи Украйна страни продължи, тя рано или късно ще реализира своите цели, сподели още военният специалист.

„ За дипломация към момента е рано. Украинската страна дава извънредно ясни сигнали и ще се стреми да освободи всички свои окупирани територии. Все още усеща морално предимство, има по-висок военен дух, знае за какво води война и печели не малко победи в последните месеци. ”

В хода на войната други страни взеха ограничения да ограничатруската пропагандаи съумяват, до момента в който у нас тя се засилии поддръжката за Украйна спадна. Тази морална вероятност към спора не разрешава на българското общество да заеме консолидирана и ясна позиция, безапелационен е проф. Тагарев.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР