Богсътвори човека поСвоя образ, по Божияобразги сътвори, мъжки и женски

...
Богсътвори човека поСвоя образ, по Божияобразги сътвори, мъжки и женски
Коментари Харесай

Думи на надежда: Облечете се в любовта, която свързва всичко в съвършенството

Богсътвори индивида поСвоя облик, по Божияобразги сътвори, мъжки и женски пол ги сътвори и сътвори. ИБогги благослови. И сподели им Бог: Плодете се и се размножавайте, напълнете земята и обладайте и владейте на всяко живо създание по земята…

С тези слова от Библията свещеник Живко Тончев се обърна към слушателите на Дарик Югоизток през днешния ден, в Международния ден на фамилията, с цел да подсети, че то е извор на религия и обич, само че и среда, в която се развиват човешките добродетели и се съхраняват изконните полезности и обичаи.

Пастор Тончев насърчи миряните към живот в обич, естетика и уют, прикани християните: Облечете се в любовта, която свързва всичко в съвършенството.

„ Ние сме основани по Божия облик като венец на творението му. И точно това е Божествения план-като него да творим и да бъдем благословени с даровете, които ни е дал- усеща, разсъдък, визия, само че и съвет, сподели свещеник Тончев. И напомни сакралните послания: “ В Библията намираме възвишен ред за семейството- дамата да го уважава мъжа си като служение към Господа, а той да я обича с жертвоготовна обич, както Христос възлюби църквата “.

Прошката е доста основна за всяко взаимодействие, съобщи свещеник Тончев.

Думи на вяра с свещеник Живко Тончев, чуйте в звуковия файл:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР