Ако обичате вкуса на френската напитка, прочетете тази кратка инструкция.

...
Ако обичате вкуса на френската напитка, прочетете тази кратка инструкция.
Коментари Харесай

Как се дегустира правилно коняк

 бренди

Ако обичате усета на френската напитка, прочетете тази къса директива. Изпълнявайки я, ще се покажете като същински познавач на благородните напитки!

Трябва ви специфична чаша, акумулираща аромата на питието. Тя се назовава снифтер и е особено стеснена в горната част, с цел да се улавят ароматите. Наливаме коняка в снифтера.

1. Оставете пръстов отпечатък върху чашата и проверете коняка към светлината. Качествената напитка е напълно транспарантна – би трябвало да видите отпечатъка си през нея. Ако отпечатъкът не се вижда, значи, вашият коняк, уви, не е от най-хубавите.

2. Разходете напитката из чашата, както при дегустацията на вино. Обърнете внимание на „ краката “ – линиите по стъклените стени. „ Краката “ би трябвало да бъдат различими за не по-малко от 5-7 секунди. Ако те се „ изплъзнат “ по-рано, значи конякът не е задоволително компактен.

3. Накрая, не забравяйте да помиришете питието тъкмо три пъти: на разстояние от няколко сантиметра от края на чашата, директно над нея и по време на дегустацията, секунда преду питието да попадне в устата.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР