Ако няма правителство с първия мандат, не виждам да има

...
Ако няма правителство с първия мандат, не виждам да има
Коментари Харесай

Митов: Ако няма кабинет с първия мандат, няма да има и с втория

Ако няма държавно управление с първия мандат, не виждам да има държавно управление и с втория, съобщи пред бТВ Даниел Митов от ГЕРБ.

„ Какъв е казусът да дойдете на диалози и да обсъждате разновидности с първия мандат. Ако не се получи с първия мандат и не се водят съществени диалози, тогава няма да има и с втория “, сподели той.

Когато си приказва за настройката на гласоподавателите, ГЕРБ са наясно, че доста от гласувалите за тях не желаят колаборация с ПП-ДБ. „ Ние сме наясно с едно, когато партиите отиват в Народното събрание, те съставляват всички жители и би трябвало да имат отговорно държание. Лидерството е да обясниш на хората, за какво го правиш. От другата страна, ПП-ДБ, имаме хора, които между тях не могат да се схванат. Те нямат лидерският капацитет да обяснят на хората, за какво се върви в такава посока “, съобщи Митов.

Според него би трябвало да има лидерска среща, те оформят политическия диалог.

„ Бойко Борисов към този момент един път се срещна с водачите в Народното събрание и като водач е подготвен да продължи разговора. Той се срещна с всички водачи и това беше оповестено. Тази среща беше, когато обсъждахме законодателната стратегия. Тепърва ще има и други срещи “, сподели заместник-председателят на ГЕРБ.

Той уточни, че природата на Народното събрание е такава, че би трябвало да се беседва: „ Хубаво е непрестанно да има диалог, само че формален диалог по цели би трябвало да има откакто бъде връчен първия мандат “.

Даниел Митов прикани ПП-ДБ да трансформират философията си и разбирането си за политиката, с цел да не ставаме непрестанно заложници на вътрешните проблеми на тази коалиция.

Коментирайки оферти план за Бюджет за 2023 от Гълъб Донев, Митов: Служебният кабинет нямат различен вид, с изключение на този, тъй като са наследили бюджета на Асен Василев.

Според него има метод да се вместим бюджетния недостиг от 3% от Брутният вътрешен продукт, с цел да влезем в еврозоната. „ Със сигурност могат да се намерят запаси и да се увеличи събираемостта. Но вариантите не са толкоз доста. Тези, които счупиха бюджета – управляваха през последните години – би трябвало да поемат политическа отговорност. Тя минава през политическия диалог “, акцентира Даниел Митов, представен от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР