Ако няма правителство, ГЕРБ ще бъдат виновните.Това мнение изказа пред

...
Ако няма правителство, ГЕРБ ще бъдат виновните.Това мнение изказа пред
Коментари Харесай

Първан Симеонов: ПП-ДБ влязоха в капана още с приемането на сглобката с ГЕРБ

Ако няма държавно управление, ГЕРБ ще бъдат отговорните.

Това мнение изрече пред БНР политологът от Първан Симеонов, изпълнителен шеф на " Галъп интернешънъл болкан ", като изясни, че не може да разбере ГЕРБ какво мислят, че ще създадат, в случай че махнат Тодор Тагарев .

Според него няма значение кой ще е министър на защитата за политиката, която се води в тази сфера:

" Толкова ли е значимо да не е Тагарев. А за какво да не е той, откакто той е взет за идеологическо знаме от ПП-ДБ. Толкова ли е значимо да им вземеш знамето. Може в действителност Бойко Борисов да не харесва по какъв начин се оправя Тагарев, само че западните сътрудници държат на него. Реално видяно, дали ще е министър Тагарев, или - не, това няма съвсем никакво значение, с изключение на за електората на ПП-ДБ , който ще бъде мощно подразнен, в случай че Тагарев не е министър на защитата, тъй като за тях той е знак. Ако бях на мястото на ГЕРБ, не бих пипал там ".

По думите му тактиката на ГЕРБ е била през ден да пускат през медиите известия, че всичко се проваля, с цел да вкарат ПП-ДБ в режим на молба :

" По този метод ГЕРБ развързва ръцете си, тъй като, в случай че има държавно управление, ГЕРБ ще наподобяват като градивна мощ.... Това е политическо надхитряне ".

" Големият въпрос е дали надиграването е, че се вършат, че желаят да има кабинет, а в действителност отиваме на избори, само че играем по този начин, че другият да се окаже отговорен. Това е едната алтернатива, само че има признаци за противоположното. Начинът, по който текат договарянията, наподобяват по този начин, като че ли и двете страни желаят да има държавно управление. Все още е изцяло допустимо да се сформира държавно управление, само че и противоположното е изцяло допустимо. ГЕРБ са спокойни, че постоянно може да се случи държавно управление и си разрешават тази игра на котка и мишка. А котката си играе с мишката, когато е изцяло спокойна, че във всеки един миг може да я изяде ", разяснява Симеонов.

Според него не се е случило нищо ново, тъй като ПП-ДБ са влезнали в капан още с влизането в сглобката с ГЕРБ.

" В този миг в България и в изискванията на война в Украйна няма никакъв метод управническият роман да бъде разказан без ПП-ДБ. От ГЕРБ зависи дали ще имат ПП-ДБ до себе си, или ще имат ПП-ДБ като гневна съпротива, което е последното , което те биха желали, а идва и топлият сезон и ПП-ДБ на следващия ден биха могли да излязат на жълтите павета и доста бързо ГЕРБ могат да бъдат още веднъж набутани в ъгъла на кръга. Ако съм на мястото на ГЕРБ, последното, което ще желая, е да върша нов опит. ПП-ДБ са в положение в последните часове на изборния ден да подвигат вълна и внезапно разликата още веднъж да се окаже 3-4 пункта. Няма никаква логичност в това, което се случва сега. И това е загуба на национално време. Това надалеч не е най-харесваното държавно управление, нито най-хубавото, само че е единственото допустимо в този миг ".

Той изрече догадка, че в случай че боричканията сред ГЕРБ и ПП-ДБ не престават, хората ще потърсят нещо трето, а претенденти за трето изобщо не липсват.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР