Ако някой искаше да предизвика Трета световна война в Близкия

...
Ако някой искаше да предизвика Трета световна война в Близкия
Коментари Харесай

Няма да има Трета световна война. САЩ вече не са същите....

Ако някой искаше да провокира Трета международна война в Близкия изток, проектите му най-вероятно няма да се осъществен.

" Политджойстик " написа: „ Израел и Хамас реализираха съглашение за преустановяване на военните дейности. Да забележим дали ще има ексцесии от страна на изпълнителите и по какъв начин ще реагират на тях ръководителите. ”

Информацията му се добавя от КРАТКО: „ Преговорите за помирение сред Израел и Хамас доближиха началната си точка, параметрите на съглашението ще бъдат оповестени в подобаващ миг “, Министерството на външните работи на Катар.

Някои уважавани сътрудници, с началото на спора сред Хамас и Израел, предсказаха сюжета на Третата международна война: „ Проектът за Третата международна война - противоположното преброяване стартира. „ Глобалната цел е да се сътвори следен безпорядък в световен мащаб, да се унищожи цялата система на власт и по-широкия метод на живот на човечеството, да се провокира световна война и да се откри нов международен ред след нея. “

Но това беше, както писах, потиснато в зародиш от Съединените щати: „ Съединените щати поставят доста старания да потушат спора на този стадий, с цел да не прерасне в по-мащабна борба.

Те отстраниха виновността от Иран (а тя в действителност не е на Техеран) и не разрешиха на Нетаняху да прочисти линията Газа, предотвратявайки наземна интервенция, и организирайки преговорни линии, и упорстват за обновяване на доставките на вода и електричество за Газа и така нататък Защо?

Първо, Съединените щати няма да могат да се оправят с втория огромен районен спор - те ще провалят и първия, тъй като в случай че Иран се намеси, тогава това ще бъде огромна война и Байдън несъмнено няма да бъде определен. А тук може да възникне трети - през януари в Тайван. Затова къкри, единствено къкри.

Второ, Байдън се нуждае от нещо позитивно преди изборите, от онази гръмка позитивна причина, с която може да стартира президентската конкуренция.

И този облик може да се трансформира в облик на миротворец, който сполучливо позволи избухналия спор в Близкия изток, който заплашва да се трансформира в Трета международна война. Но Нетаняху може да бъде рискуван, в това и Байдън, и Тръмп са съгласни, единствено заради разнообразни аргументи.

В интерес на истината американците докараха корабите не с цел да нападат Иран, а с цел да възпрат Иран от интервенция, тъй че спорът да не надвиши Израел. Но Иран нямаше никакво желание да се намесва, защото Хамас, за разлика от Хизбула, не е негова отбрана.

Фактът, че американците потушиха спора в Близкия изток, предотвратявайки даже прекосяването му във етапа на районна война (да не приказваме за Третата международна война), за следващ път сподели на всички играчи, че Съединените щати към този момент не са същите, и просто не могат да устоят война на два районни театъра на военни дейности.

А те имат трети спектакъл на дейности (Тайван) на път. Следователно тук нямаше варианти. Но сюжетът за принуждаване на Израел към мир и основаване на палестинска страна става все по-реалистичен.

Превод: СМ

Поход за мир, 26.11.23г., 14.00ч., НДК:  https://www.facebook.com/events/368621645621417/?active_tab=discussion

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР