Ако ние продължаваме да се държим като идиотите на Европа,

...
Ако ние продължаваме да се държим като идиотите на Европа,
Коментари Харесай

Кунчев: Ако се държим като идиотите на Европа, ще ударим икономиката

" Ако ние продължаваме да се държим като идиотите на Европа, ще си ударим ужасно стопанската система и туризма. Догодина никой няма да желае да пристигна в България, в случай че държим 20-30% имунизации на фона на 70-80%, 90% в Дания. Просто хората ще избират безвредни места, каквото ние няма да бъдем. Така че когато някой приказва за стопанска система, да регистрира и този факт ". Това разяснява довечера пред основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Той направи и други директни, откровени мнения за всичко, което куца в нашето ръководство на пандемията.

" Може ли да се вършим на най-демократичните в света и да споделяме, че не е демократично да има наложително имунизиране за избрани специалности?! Люлката на демокрацията Гърция го направи. Водачът на демокрацията в света Америка го направи. Франция го направи, Италия го направи ", уточни Кунчев. Той призна, че това е тежко решение, само че съобщи, че то няма да накърни свободите на хората. " Има решения на всички висши съдилища в европейските страни и на Балканите, че това не нарушава правата ти. Когато живеем в общество, ти имаш освен права, само че и отговорности. И правото на здраве стои над правото на избор ", изясни основният здравен контрольор.

Кунчев призна, че няма по какъв начин да ни задоволява темпа на имунизацията, тъй като каквото и да приказваме сме последни в Европа. На въпрос кой носи виновността за нашето състояние, той отговори по този начин: " Ако сме имали неточност в преценката или не сме планували и предложили нещо, което в целия свят се ползва, може да се търси отговорност на нашето професионално равнище. От самото начало споделяме какво би трябвало да се направи. Друг е въпросът на каква почва се прави. Има ли някой, който да не е наясно, че у нас има проблем с доверието в институциите? Че имаше мощни антиваксинални настроения - не е ли по този начин? Къде в Европа пуснаха лекари, които да приказват нелепости по малкия екран? Къде ги канеха по дебати през вечер и мътихме главите на хората, които се чудят на кого да имат вяра? ".

Главният здравен контрольор акцентира и че една пандемия е изключителна обстановка и като я разположиш в политически нестабилна обстановка, даже единствено с едни избори - това към този момент пречи. " А ние я разположихме в три избора ", добави той.

" Решенията ги вземаме по този начин, че да реализираме оптималното с минимални загуби. Ние живеем в тази страна. Никой не желае да я хвърли в една икономическа рецесия, от която излизането ще е доста мъчно и която ще остави хиляди хора без прехранване ", сподели още Кунчев. Допреди ден-два той е бил уверен, че сме в плато, само че в последните дни имаме още веднъж растеж, а 9% категоричност на тестванията е съществено нарастване. За прогноза обаче би трябвало да се изчака цялата седмица, с цел да се отстраняват инцидентните фактори.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР