Ако не бъдат получени поисканите от Европейската комисия (ЕК) средства,

...
Ако не бъдат получени поисканите от Европейската комисия (ЕК) средства,
Коментари Харесай

Демерджиев поиска повече пари за МВР, ако не получим средства от ЕК за охрана на границата

Ако не бъдат получени поисканите от Европейската комисия (ЕК) средства, то бюджетът на Министерство на вътрешните работи би трябвало да бъде повишен, с цел да бъде обезпечено поисканото нарастване на щата на гранична полиция с 1260 души, изясни служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по време на блиц контрола в Народното събрание.

Целта на нарастването на щата е да се приключи практиката за командироване на чиновници от всички структури по граничните зони и натрупването на ексклузивен труд.

Демерджиев добави, че Министерство на вътрешните работи е пренасочило средства, колкото е било допустимо, и е получена някаква помощ от Европейска комисия, само че комисията е отказала да даде средства за построяването на различен вид възпиращо оборудване по границата, тъй като към този момент е дала един път. Тя обаче е подготвена да финансира различен вид действия.

Вътрешният министър добави, че настоящето оборудване по границата ни е извънредно ненадежно. По думите му се обмислят механически решения, които да са работещи, само че това изисква време и финансов запас.

Във връзка с придвижването на мигранти навътре в страната, Демерджиев уточни, че е направена тактичност по какъв начин колите, които транспортират жители, влезнали незаконно у нас, да бъдат спирани безвредно. Полицаите са снабдени с нови ленти за безвредно спиранепри по-голяма скорост, както и са дадени инструкции за по-добра връзка сред дежурните елементи и полицейските подразделения.

Вицепремиерът заяви също, че в четвъртък посланикът на Австрия е направил подробна ревизия по границата ни, като констатациите са позитивни и той ще ги рапортува на австрийското държавно управление.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР