Ако най-лошото се случи, членовете на батальона Братство са наясно,

...
Ако най-лошото се случи, членовете на батальона Братство са наясно,
Коментари Харесай

Доброволци от украинските спецчасти пренасят битката на територията на Русия

Ако най-лошото се случи, членовете на батальона " Братство " са наясно, че украинското държавно управление ще отхвърли да знае нещо за тях, осведоми The Guardian, базирайки се на трима от участниците - Тарас, Владислав и Алексей.

Те са група доброволци от украинските специфични елементи, които придвижват борбата против Владимир Путин надълбоко в Русия и оттатък фронтовата линия на войната в Украйна.

Работата на батальона се разгръща от похищение на висши чиновници на Кремъл до заличаване на основна военна инфраструктура и събаряне на противников самолети на съветска територия.

Доброволците от " Братство " са механически самостоятелни от армията на Украйна, само че настоящи един до друг с формалните сили. Поради техния всекидневен статус техните истории не могат да бъдат без значение тествани, само че са безапелационни и достоверни.

По думите на 23-годишния Тарас преди шест седмици е приключил най-успешната си интервенция до момента. " Имахме задача да унищожим съветски хеликоптер, пренасящ високопоставени чиновници на съветското министерство на вътрешните работи ". Първият път бил несполучлив, само че след седмица последвал втори опит. Оперативната група от петима мъже чули хеликоптер, който се оказал задачата им.

" Стреляхме от портативен зенитно-ракетен комплекс по хеликоптер от разстояние 4 км. За страдание не видяхме удара, защото бяхме толкоз надалеч, само че чухме детонацията ", споделя още Тарас. Независимо дали чиновниците на Кремъл в хеликоптера са били убити или не, за Тарас това е сполучлива задача.

21-годишният Владислав пък взел участие в интервенция преди месец в региона на град Белгород, където през последните месеци бяха
 Загинали и ранени при пожар и гърмеж на муниции в Белгороска област
Загинали и ранени при пожар и гърмеж на муниции в Белгороска област

15 поданици на село Тоненкое са били евакуирани

Той и групата му получили задачата да " заловят или убият един от високопоставените офицери на ФСБ ", съветските служби за сигурност. Въпросният офицер е работел покрай границата с Украйна, само че на територията на Русия.

" Разбрахме маршрута на колата на този съветски офицер и взехме решение да устроим засада ", споделя Владислав. Автомобилът така и не идва обаче и интервенцията оставят за идващия ден. Групата би трябвало да се измъкне от там и да пробие назад в Украйна, около наблюдаващите ги съветски сили, събрани на границата.

" Срещнахме граничен пост на съветски граничари ", спомня си Владислав. " Сгодихме се, бяхме четири на четири. Убихме трима руснаци и леко ранихме един. Ние го заловихме, отведохме го на украинска територия и го предадохме на украинската войска ", показва още той.

Не постоянно всичко върви по проект обаче. На Коледа четирима от сътрудниците им били убити на 12,5 км във вътрешността в съветската област Брянск, североизточна Украйна.

Тримата членове на батальона " Братство " показват, че даже родителите им не знаят какво тъкмо работят, защото информацията за интервенцията е секретна и се пази да не бъде предадена на врага.

Значимостта на тяхната роля, все пак, което се отхвърля от държавното управление в Киев и недолюбвано от западните столици, им е ясна.
 18 украински военни починаха при съветска офанзива в Херсонска област
18 украински военни починаха при съветска офанзива в Херсонска област

Въздушна паника бе оповестена сутринта в източни и централни райони на Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР