Парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика отхвърли проекторешението

...
Парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика отхвърли проекторешението
Коментари Харесай

Социалната комисия в парламента отказа да задължи НОИ да увеличи пенсиите с 11%

Парламентарната комисия по труда, обществената и демографската политика отхвърли проекторешението на " Продължаваме промяната - Демократична България " за задължаване на представителите на Министерския съвет в надзорния съвет на Националния застрахователен институт (НОИ) да поддържат осъвременяването на пенсиите с 11% от 1 юли, съобщи БГНЕС.

" За " се оповестиха шестима от депутатите в комисията, един се въздържа, само че защото останалите не участваха в гласуването, решение не беше признато.

Още предходната седмица надзорният съвет на Национален осигурителен институт към този момент поддържа това нарастване. Поради това от Национален осигурителен институт упрекнаха " Продължаваме промяната - Демократична България " в потреблението на тематиката за пенсиите за политически цели.

Част от депутатите от комисията дефинираха днешното ѝ съвещание, както и плануваното за на следващия ден съвещание на Народното събрание като " безсмислени ".

Пред комисията заместник-министърът на труда и обществената политика Лазар Лазаров акцентира, че в бюджета на публичното обезпечаване са планувани пари за осъвременяване на пенсиите с 11%, което към този момент е одобрено и от Надзорния съвет на Национален осигурителен институт, без значение от оценките, че поради регистрирана по-ниска инфлация, нарастването би трябвало да е с 10%, с цел да бъде спазено Швейцарското предписание.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР