Ако Националната здравносигурителна каса /НЗОК/ загуби съдебните дела за неизплатена

...
Ако Националната здравносигурителна каса /НЗОК/ загуби съдебните дела за неизплатена
Коментари Харесай

Ако НЗОК загуби делата за неизплатена на болниците надлимитна дейност, ще трябва да плати 155 млн. лв. без лихвите

Ако Националната здравносигурителна каса /НЗОК/ загуби правосъдните каузи за неизплатена на лечебните заведения надлимитна активност за интервала 2015-2018 година, ще би трябвало да заплати 155 млн. лева без лихвите. Това е споделил шефът на НЗОК доктор Дечо Дечев по време на съвещание на Надзорния съвет на 8 май, чиято стенограма е оповестена на интернет страницата на НЗОК. Според Григор Димитров, представител на работодателите в Надзорния съвет, сумата би била над 200 млн.лв.

По време на съвещанието членовете на Надзорния съвет са обсъждали от кое място би могло да се вземат тези средства, с цел да се платят на лечебните заведения, в случай че съдът отсъди решението си в тяхна изгода.

Иван Кокалов, представител на КНСБ, е предложил да се водят договаряния с лечебните заведения, спечелили делата и да се договаря НЗОК да им изплати дължимото разсрочено.

Кокалов предлага още сред първа и втора правосъдна инстанция адвокати да съветват НЗОК дали делото би трябвало да се води до края или Касата да стартира да договаря с лечебното заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР