Ако крещиш в Космоса, няма да чуеш гласа си! Звукът, който

...
Ако крещиш в Космоса, няма да чуеш гласа си!
Звукът, който
Коментари Харесай

10 факта за Космоса

Ако крещиш в Космоса, няма да чуеш гласа си!

Звукът, който чуваме, е вибрацията на въздуха, така наречен звукови талази. В Космоса няма въздух, което значи, че не може да има звукови талази. В същото време,  радиовълните и светлинните талази се популяризират елементарно в галактическото пространство, което е разбираемо – за тях не е необходим въздух.

Защо галактическото пространство е мрачно?

В Космоса светлината е толкоз малко, че човешкото око не може да я види.

Колко отпадък е оставило човечеството в Космоса?

Около 500 хиляди обекта се въртят в орбитата на Земята. Повечето от тях са изпратени в орбита от хората (стари спътници и т.н.) и след това са оставени в Космоса.

Кога космонавтите носят памперси?

Те ги носят, само че не от самото начало, а единствено когато обстановката изисква да бъдат в галактическите костюми – по време на политане, кацане или работа в Космоса. Тази селективност не е изненадваща, защото памперсът е наложителна част от скафандъра.

Кога ще пристигна Халеевата комета?

През 2061 година. Интересното е, че Марк Твен е роден през 1835 година, годината, когато кометата прелетяла край Земята. Веднъж той споделил: „ Дойдох с тази комета и след една година тя още веднъж ще се появи в небето и аз ще си отида дружно с нея. “ Така и станало.

Има ли планета Нибиру?

Многократно сме чували доктрина за някаква мистериозна планета Нибиру. Това звучи малко налудничаво, само че учените откриха доказателства за съществуването на друга планета, която е още по-далеч от Слънцето, в сравнение с Плутон. Приблизителното време, за което планетата прави цялостна обиколка към Слънцето, е 10 хиляди години.

Вярно ли е, че без галактически скафандър кръвта може да закипи в Космоса?

Колкото по-ниско е налягането, толкоз по-ниска е температурата на шупване. По този метод, предвид на ниското налягане, температурата на нашето тяло ще бъде задоволителна, с цел да накара кръвта да заври в Космоса.

Каква е температурата в галактическото пространство?

Колкото по-близо до звездите (като Слънцето), толкоз по-висока температура. Колкото по-далеч – толкоз е по-студено. Например: температурата на повърхността на галактическата станция варира според от това дали тя е на слънчевата или на сенчестата страна. Температурата на повърхността на станцията откъм слънчевата страна е 121 ° C, а на сенчестата -157 ° С.

Как в действителност наподобява галактиката?

Уви, не като на фотосите. По-точно не напълно по този начин. Факт е, че тези невероятни фотоси на нашата Вселена са направени благодарение на инсталация, която е сензитивна към инфрачервената и ултравиолетовата радиация. За страдание, очите ни надали виждат цялата тази хубост. Просто се примирете: в този момент фотошопът се употребява за всичко.

Колко надалеч от Слънцето е най-близката звезда?

Проксима Кентавър се намира на към 4,22 светлинни години разстояние от Земята. За да си визиите по някакъв метод това разстояние, дано предположим, че Слънцето и Проксима Кентавър се свиват до размерите на грейпфрут. Така че, даже при този вид, сред тях ще има към 4000 километра.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР