Ако Киев получи исканите изтребителиВеликобритания увеличава подготовката на украински военни

...
Ако Киев получи исканите изтребителиВеликобритания увеличава подготовката на украински военни
Коментари Харесай

Зеленски в Лондон: Украйна ще промени света

Ако Киев получи желаните изтребители
Англия усилва подготовката на украински военни и водачи

Брюксел също чака среща с президента

На второто си пътешестване зад граница от началото на войната в Украйна преди близо година президентът Влодимир Зеленски прикани в сряда от Лондон управляващите във Англия да доставят на Киев военни самолети, с цел да подсигуряват победа, която ще “промени света ”, предадоха международните организации.

Говорейки пред двете камари на Народното събрание, Зеленски сподели, че когато е посетил Обединеното кралство преди две години, той е благодарил на формалните лица за “вкусния британски чай... и аз ще напусна Народното събрание през днешния ден, като благодаря авансово на всички вас за мощните британски самолети ”.

След Съединени американски щати Англия е най-големият донор на военна помощ за Украйна. Досега тя е отделила 2,8 милиарда $ и се е заела да ги изравни през 2023 година, съгласно скорошен брифинг на Народното събрание. Обединеното кралство също е водещата страна в интервенцията “Интерфлекс ”, самодейност с други съдружници, която изпраща украински войски във Англия за образование.

Зеленски организира по-рано диалози с английския министър-председател Риши Сунак и след визитата си в Уестминстър бе на визита при крал Чарлз III. Преди срещата им Сунак разгласи, че Обединеното кралство към този момент ще образова водачи за работа с бойни самолети по стандарт на НАТО, както и морска пехота. Той идва в допълнение към разширението на Обединеното кралство, което образова украински военнослужещи от 10 000 на 20 000 бойци тази година.

Сунак сподели, че е “горд ” да разгласи разширената стратегия за образование и че тя “подчертава нашия ангажимент освен да предоставяме военно съоръжение в кратковременен проект, само че и дълготраен ангажимент да стоим един до друг с Украйна в продължение на години да пристигна. ”

Програмата предвиждаше украинският президент Влодимир Зеленски да посети Париж в сряда вечерта за диалози с френския президент Еманюел Макрон, заяви Елисейският замък в сряда.

Германският канцлер трябваше да се концентрират върху дълготрайните военни проекти на Украйна и потребностите от оръжия.
Украинският водач също по този начин се чака да пътува до Брюксел по-късно тази седмица, макар основаните опасности от приключването на проектите в понеделник.

В Брюксел нарастват очакванията, че украинският водач може да направи и първото си посещаване в институциите на Европейския съюз от началото на войната, разясняват наблюдаващи.

Лидерите на Европейски Съюз ще се съберат на среща на върха в Брюксел в четвъртък, което ще разреши на Зеленски да се срещне с всички съществени водачи в един ден.

Посещението в Лондон пристигна, на фона на масирани съветски бомбардировки над Източна Украйна, което съгласно управляващите в Киев е част от нов напън на силите на Кремъл преди годишнината от нахлуването.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР