Ако желаете да постигнете по-добра форма от предходната година, можете,

...
Ако желаете да постигнете по-добра форма от предходната година, можете,
Коментари Харесай

Как да направим кардиото по-интересно

Ако желаете да постигнете по-добра форма от миналата година, можете, вместо да намалите храната, да увеличите. Наясно съм, че даже 20-минутната кардио подготовка от време на време може да е най-голямoто задължение и да е извънредно мъчно да се откри мотивация за постоянно осъществяване. Затова ще ви споделя по какъв начин аз се оправих с този проблем.

1. Аудио книга или приложение

Първото нещо, което ми оказа помощ, когато започнах да чувствам, че кардиото ми тежи като време и старания, беше да си изтегля приложение на телефона с уроци по британски. Всеки урок беше с дълготрайност 10-15 минути и за една кардио сесия успявах да изслушам два-три урока. Има огромен брой приложения, които са безвъзмездни или оферират няколко безвъзмездни урока, след което, в случай че решите да продължите, би трябвало да заплатите избрана сума. Аз използвах приложение за iOS, което се споделя. Винаги можете да си намерите и изтеглите нещо, което ви подхожда и е забавно за вас, уроците по британски са мой персонален избор.

2. Допълнително натоварване

Реших да употребявам времето си на пътеката като спомагателна подготовка за бицепс и трицепс, защото смятах, че са ми слаба мускулна група и желаех да акцентира на тях по друг метод. Тренировката се състоеше в стягане (силна контракция), до момента в който правех естественото си вървене на пътека под надолнище.

Контракцията за бицепса представляваше напън на едната длан върху другата за 30 секунди, а за трицепс - оптимално изпънати ръце надолу и обратно за други 30 секунди (супер серия). Без отмора изпълнявах 3 серии, а целия кръг повтарях сред 3 и 4 пъти на кардио сесия.

Ето по какъв начин би изглеждала една, в случай че желаете да пробвате за първи път:
5 мин. вървене – загрявка;3 мин. конракция бицепс и трицепс (30 сек. бицепс в супер серия с 30 сек. трицепс, няма почивка);5 мин. бързо вървене под наклон;3 мин. конракция бицепс и трицепс (30 сек. бицепс в супер серия с 30 сек. трицепс, няма почивка);5 мин. бързо вървене под наклон;3 мин. конракция бицепс и трицепс (30 сек. бицепс в супер серия с 30 сек. трицепс, няма почивка);5 мин. бързо вървене под надолнище.
Автор: Станимир Михов

Станимир Михов е фитнес инструктор и личен треньор, приключил в НСА фитнес и фитнес-културизъм. Повече от него може да откриете на уеб страницата:.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР