Ако искате да контролирате кръвната си захар, кръвното налягане и

...
Ако искате да контролирате кръвната си захар, кръвното налягане и
Коментари Харесай

Яйцата понижават кръвната захар, кръвното налягане и помагат за отслабване

Ако желаете да контролирате кръвната си захар, кръвното налягане и в същото време да се борите с непотребните килограми, хапвайте яйца, предлага английска диетоложка, представена от в. " Дейли експрес ".

 © фотография: АРХИВ
Само две яйца дневно са задоволителни за намаление на равнищата на кръвната захар при пациенти с диабет вид 2, изяснява нутриционистката доктор Кари Ръкстън. Редовната консумация на яйца способства за намаление и на нараснало кръвно налягане, както и за намаляване, отбелязва специалистката.

" Яйцата са небогати на мазнини и въглехидрати и в същото време са богати на протеини, което ги прави отличен избор в границите на уравновесена диета за управление на равнищата на кръвната захар. Ползите от този артикул бяха пренебрегнати прекомерно дълго поради пораждащото му неоснователни страхове наличие на холестерол. Сега към този момент знаем, че храните, съдържащи холестерол, не са главната опасност за здравето за множеството хора. Проблемите произтичат по-скоро от потреблението на висококалорични артикули в композиция със затънал метод на живот и генетични фактори ", изяснява доктор Ръкстън.

Предишни изследвания откриха, че яйцата способстват за понижаване на риска от сърдечносъдови болести и са потребни против развиване на очно перде и недъгавост на макулата. Консумацията им усъвършенства и чернодробните функционалности с помощта на макронутриента холин. Яйцата също така съдържат и огромна част от нужните субстанции, допринасящи за намален риск от кожен рак, напомня диетоложката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР