Ако искаме да живеем на друга планета, трябва да отглеждаме

...
Ако искаме да живеем на друга планета, трябва да отглеждаме
Коментари Харесай

Репички ще растат на Луната

Ако желаеме да живеем на друга планета, би трябвало да отглеждаме храната си там. Учени от НАСА и други галактически организации от дълго време се пробват да отглеждат растения в галактически условия, само че до момента към момента няма явен отговор кои земни растения биха издържали в почвата на Луната, примерно. Астронавтите на Международната галактическа станция няколко пъти са се опитвали да отглеждат растения без гравитация, растящи на друга планета, където има друга атмосфера, друга от земната.

И по този начин - сред 100-те годни за консумация типове на планетата Земя, най-добре ще се отглеждат на Луната репичките. Защо? Причината е доста елементарна - репичката покълва доста бързо и тя към този момент е тествана в космоса.

Ученият Макс Коулман се заел със задачата да отглежда " лунни " репички. Той и неговият екип симулирали химичните и физическите условия на Луната. Поради лимитираните запаси, лунната почва се „ играела “ от необитаем пясък.

Учените са тествали няколко разнообразни положения, при които са се пробвали да „ накарат “ растението да покълне. Репичките покълнали даже при най-негостоприемни условия, в това число при условия на липса на влага.
„ Не можем да пресъздадем съвършено лунните условия на Земята, само че се опитваме да се доближим оптимално близко. Затова считаме, че репичките ще порастват там ", споделят от екипа. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР