Ако името ми е МОРЕ е новата изложба авторска техника

...
Ако името ми е МОРЕ е новата изложба авторска техника
Коментари Харесай

Морето на Галя Чунтова

" Ако името ми е МОРЕ " е новата галерия авторска техника и пластични форми от Галя Чунтова.
Ще бъдете пречистени и излекувани от вълнуващия роман на Галя Чунтова, изпълнен с копнежи, срещи, свещенодействие и обич. С чудо, магия и лек, художничката твори своите красиви морски истории слой след слой, като морска вълна, като стъпки по пясъка, като своеволен ветрец в платната на Малката лодка и вплита в тях събраните от нея морски съкровища. За да ги показа с Вас.
Ще бъдат споделени и обичаните й секрети срещи и преживелици на лунна светлина или в сънищата... Нежни въздишки, загадъчен шепот, невероятни истории, антични митове.Ще я забележим огряна от наслада в безоблачен ден, измежду морски нимфи и кариатиди, опознала положителните сестри на Горгона, с ръце - цялостни с блага, понесена от магритични пасажи към избавителни крайбрежия.
Защото морето няма край и всяка среща с него е единствено начало на дълбока връзка. Защото са великодушни даровете му и божествена хубостта му. Защото ни обгръща с нежна омайност, а неспирният му темп ни нашепва истории за моряци и риболовци, за тайнствени създания, родени в най-дълбокото, за морски съкровища, за горделивост, подвиг, илюзия, премеждия и отмъщение. За успеха на Доброто, Истинското, Необикновеното и Красивото!ТОЧНО като в новите картини на Галя. Галя, чиято душа също е МОРЕ!
Изложбата може да видите в изложба " Теа Алба ",София, ул. Янтра 25 до 18 април.   Снимки: Ани Петрова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР