Ако имате някой и друг морков под ръка, оползотворете ги,

...
Ако имате някой и друг морков под ръка, оползотворете ги,
Коментари Харесай

Банички с моркови и сирене

Ако имате някой и различен морков на разположение, оползотворете ги, приготвяйки чудесните банички с моркови и сирене

Необходими Продукти

● кори за баница - 6 бр.
● моркови - 1 бр.
● тиквички - 1 бр.
● сирене - 150 г
● яйца - 2 бр.
● олио - за корите
● сол - на усет
● кисело мляко - 4 - 5 с.л.
● сода бикарбонат - 1 к.л.
● сусам

Начин на подготвяне

Бърза и лесна рецепта за банички със зеленчуци.

Обичам тиквички, по тази причина взех решение да прибавя една в баничките, дружно с морков и сирене. Получи се плънката вкусна, мека, с леко блудкав усет от тиквичките и моркова.

Тиквичка се рендосва на едро, поръсваме с малко сол и след това се отцежда добре. Обелен морков също се рендосва, сиренето също на ренде.

В купа разрушаваме яйцата с вилица, отделя се 2 с.л. от сместа за намазване от горната страна. Добавя се кисело мляко, сода за самун, отцедени тиквички, настърган морков и сирене.

Разбърква се, опитаме, прибавя се малко сол съгласно вашия усет. Взема се една кора, поръсва се с олио, от горната страна 2 кора, върху която се разпределят 3-4 с.л. от плънката.

Навиват се на руло по дългата страна на кората, срязваме на три части и нареждаме всички дребни банички върху хартия за печене. Така се оформят и останалите кори.

Общо излизат 9 солени банички. В отделената част от яйцата се сипва малко олио и намазваме с четка всяка баничка. Поръсваме сусам, обичам го и където мога, го употребявам.

Печем баничките със сусам в загрята фурна на 200 градуса до златисто, към 25-30 минути, и готово. Изваждаме и сервираме леко охладени с кисело мляко!

Чудесна за закуска Банички с моркови и сирене!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР