Ако имахме 16 летящи МиГ-а, щяхме да имаме спокойствие. Ние

...
Ако имахме 16 летящи МиГ-а, щяхме да имаме спокойствие. Ние
Коментари Харесай

Кирил Петков: 16 МиГ-а за Украйна? Де да ги имахме!

" Ако имахме 16 летящи МиГ-а, щяхме да имаме успокоение. Ние нямаме 16 МиГ-а, които летят, тъй че това не е правилно. Нямаме даже най-малката военна техника от този миг да е отишла натам. Всяко оръжие, което се изнася, се управлява от госпожа Нинова. " Това съобщи в коридорите на Народното събрание министър председателят Кирил Петков във връзка информация в украинските медии, че изпращаме военна помощ за нападнатата страна.

" Такова позволение не е имало. Радев също счете, че е доста хубаво да има дълготрайност на българската политика и няма да срещаме нов човек със обстановката. Рискът отпада. Всичко, което се е случвало на равнище НАТО към този момент е минавало през оферти от нас министър на защитата. Единственият метод да участва през днешния ден беше да пристигна с държавния аероплан ", изясни той.

" Първата задача на новия министър е да приказва с ген. Евтимов, който да му даде последните обстоятелства. Политиката е вярна и продължаваме да гледаме бойната група, да виждаме дефицитите и да мислим по какъв начин може да се укрепи от съюжнически потенциал, само че българската войска би трябвало да е водеща. Ген. Евтимов, дружно с новия министър, ще работят един до друг, с цел да имаме една обща политика ", добави Петков.

" Ако се реши назад рискът, по-добре е човек да бъде в укритие в Киев, в сравнение с по улиците. Първото, което ние ясно декларирахме през вчерашния ден е, че изпращаме филантропична помощ и това е целта ни. Във връзка с военно-логистична поддръжка, действително България - Украйна подобен формат няма. Ако се реши на европейско и натовско равнище, може да се случи. Но с цел да се случи би трябвало да мине през Министерски съвет и през Народното събрание, тъй че ще имате информация ", изясни министър председателят.

" Вчера имахме вяра за договарянията, само че конвоят, който се придвижва през днешния ден към Киев, не ни дава доста вяра ", сподели още Петков.
ТЕМА преди 17 минути 431 преди 38 минути 725 преди 2 часа 528
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР