Ако играете игри, сте идеална цел за хакерите. Е, да,

...
Ако играете игри, сте идеална цел за хакерите. Е, да,
Коментари Харесай

Как да се предпазите от хакване ?

Ако играете игри, сте идеална цел за хакерите. Е, да, евентуално се считате за тех гуру и знаете какво е SSD, както и сте виждали най-малко един път HDMI кабел. Но има нещо, което прави геймърите уязвими повече от останалите – те са онлайн и се вписват към извънредно доста уеб сайтове и услуги.

По-рано тази година, хакери компрометираха сметките на хиляди Fortnite играчи и отмъкнаха предостатъчно количество валута за нула време. Как? Просто тъй като тези играчи са употребявали комбинациите си от потребителско име и ключова дума на други места в мрежата. И някакси, някъде са изтекли. Подобни нещастия се случват непрекъснато, само че могат да се предотвратят.

Какво има значение, когато става въпрос за сигурност?
Всичко има значение. Сигурността е като балон. Ако има единствено една дупка, това към този момент не е балон. Отнася ли се до гейминг приложения, в случай че имате неповторими пароли за сметките си в Battle.net и Steam, само че паролите сред обичаните ви гейминг уеб сайтове и конгреси се повтарят, а употребявате и същите тези пароли за PayPal, е-поща или Фейсбук, то тогава сте уязвими.

Пароли изтичат непрекъснато за всевъзможен вид уеб сайтове. Мислите си, че никой няма интерес от нишовия конгрес на Everquest, само че хакерите могат да употребяват паролата ви оттова за логване в електронното ви банкиране и воала – прецаканите сте!

Помислете за всяко място, на което имате регистриран акаунт. Акаунта ви в PlayStation Network, Microsoft акаунта ви, Reddit, IGN, IMDB, Netflix, PC World… Имате доста сметки, нали? И всеки от тях съдържа по малко от вашите персонални данни, без значение дали става въпрос за дребното ви име, семейството, прякора или номера на дебитната ви карта. Разбира се, мъчно е да си внимателен с толкоз доста сметки, само че с положителни привички, всичко може да си пристигна на мястото.

Откъде да стартираме?
Започнете с паролите. Всички знаем, че " Password123 " не е вид и елементарно се налучква. Но същото се отнася за " StarWars ", " qweqwe123 " и " 1234567890 ", защото са рисково известни и преизползвани. Също по този начин е евентуално, неповторимата ви и занимателна ключова дума, която си държите от 6-ти клас насам – " Terminatora ", примерно – да е също толкоз лесна.

Трябва да имате шантави и дълги пароли за всичко. Но би трябвало и да са комплицирани. Паролите, които са дълги, включвщи числа, основни букви и специфични знаци са идеалните пароли. Не използвайте постоянно срещани изречения и думи. " GaMeOfThRoNeS_123 " не е толкоз сигурна ключова дума, колкото е " dQW34Cdasd.e!=- ".

Честата смяна на паролите е едно от най-досадните неща, само че и е интегрална част от отбраната. Отделете известно време и си запишете, кои уеб сайтове най-често посещавате. Вероятно в листата си ще имате Фейсбук, Gmail, Twitter, Reddit, YouTube, Battle.net, Steam, Xbox Live, GOG, PlayStation Network, PocketGamer, TouchArcade. Чудесно, запишете си ги всичките и по-късно...


Свалете управител на пароли
Може би помните десетина телефонни номера, че даже и номера на дебитната си карта, само че няма по какъв начин да помните 30+ мощни пароли. Ако можете, тогава евентуално не са задоволително комплицирани и мощни. Затова ви би трябвало управител на пароли. А доста от тези потребни приложения, даже сами ще измислят идеалните пароли.

Тук е значимо да споменем, че браузър-базираните мениджъри на пароли имат история с хакерите, какъвто беше случая с Opera през 2016-та. Затова предлагаме да си свалите управител на пароли за телефона. Някои употребяват LastPass, други употребяват 1Password (повече за избора можете да прочетете в настоящия ни материал " Най-добрите мениджъри на пароли за Android " ), само че хубавото е, че в случай че имате сходно приложение, ще би трябвало да помните единствено една ключова дума – мастър паролата на самия управител (или просто да употребявате пръстовия си отпечатък).

Активирайте двуфакторно уверение
Двуфакторното уверение е модерният метод да се каже " приложението изисква да се легитимираш ". Това значи, че когато се вписвате към нещо, ще получите SMS на телефона си или и-мейл с спомагателен код. Можете да си свалите и особено приложение, което генерира този код на телефона. В този случай, никой не може да влезе в акаунта ви, в случай че не вкара кода за легитимация.

Активирането на двуфакторното уверение може да е разликата сред това някой различен да се логне в акаунта на обичаното ви MMO и да ви открадне заработеното с толкоз доста труд и време злато и герои или, ами... това да не се случва. Ако получите сходен код за легитимиране когато в действителност, не се вписвате, това е ясна индикация, че някой се пробва да ви хакне.

Много гейминг приложения разрешават активиране на двуфакторно уверение. По-долу ще видите лист от TwoFactorAuth.org, дружно с линкове към указания по какъв начин да извършите активацията:

Ако просто сте скролнали през листата и сте си споделили " Хм, а къде е League of Legends?! " или някоя друга услуга/игра, която ползвате – пишете им мейл! Направете по този начин, че разработчиците да знаят какъв брой значима за вас е сигурността. Базовото двуфакторно уверение е нещо, за което си коства да им пишете, с изключение на дежурния бъг и фийчър отчет.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР