Ако говорим за породата котки Мейн Куун, тогава опитът на

...
Ако говорим за породата котки Мейн Куун, тогава опитът на
Коментари Харесай

Котката мейн куун подходяща ли е за дете?

Ако приказваме за породата котки Мейн Куун, тогава опитът на притежателите с деца демонстрират, че тази порода може да бъде добър избор за семейство с дете. Мейн кууните са любопитни и общителни, не се характеризират с нестимулирана експанзия, елементарно намират общ език с по-младото потомство.

Поведение на мейн куун с деца

Поведението на Мейн Куун с децата нормално е приятелско и снизходително. Въпреки това, преди да доведете Мейн Куун в семейство с деца, би трябвало да имате поради значим миг. Детето може да развие алергия и това би трябвало да се откри преди котето да влезе в дома ви. Например, можете да посетите другари, които имат котки, и да видите какъв брой готово е детето за появяването на Мейн Куун в къщата.

Ако фамилията към този момент има мейн куун и раждането на дете е планувано, значимо е да подготвите домашния любим за това събитие авансово. Например, в случай че би трябвало да пренаредите мебелите или да извършите някои промени в интериора, по-добре е да започнете да ги въвеждате авансово, по малко всеки ден, с цел да дадете на котката опция да се приспособява към идните промени.

Поведението на Мейн Куун с децата най-често радва всички членове на фамилията. Като предписание, при раждането на дете, тези котки се отнасят към бебето или с доброжелателен интерес, или умерено, безразлично. Мейн кууните обаче са доста чувствителни към прочувственото положение на притежателя и се нуждаят от връзка, тъй че задачата на притежателя е да обезпечи на домашния любим такава грижа и количество връзка, тъй че раждането на дете да не предизвиква огромен стрес при котките.

Когато детето стартира да върви, държанието на Мейн Куун се трансформира. По предписание котката стартира да поддържа връзка с децата, да играе с тях и даже от време на време да се грижи за тях. А интензивността и игривостта на мейн кууните, които тези котки резервират през целия си живот, вършат представителите на породата отлични приятели за детски игри и смешки.

Въпреки това е значимо да се подсигурява, че връзката сред мейн кууните и децата е безвредна и за двете страни.

Предпазни ограничения при игра с Мейн Куун с деца

 Коте бебе мейн куун

Не забравяйте обаче, че котката не е играчка. И вашата задача е да научите децата по какъв начин вярно да се оправят с Мейн Куун. Само в този случай връзката на Мейн Куун с децата ще бъде безвредна и ще донесе наслада на всички участници.

Научете детето си да играе с Мейн Куун " безконтактно " - да вземем за пример да повдига играчки с въже. Това ще помогне да се избегнат драскотини, даже в случай че котето се заблуди.

Не позволявайте на детето ви да бъде жестоко и да наранява вашия домакински любим. Ако децата дърпат Мейн Куун за опашката, опитат да бъркат в очите или да ревизират дали моливът ще се побере в ушната мида, нищо положително няма да излезе от това. Дори такова търпеливо творение като Мейн Кун ще бъде насила да се отбрани в този случай.

Дайте опция на Мейн Куун да се скрие и да остане самичък на безшумно място, в случай че е изтощен от общуването с детето или е станало рисково за котките.

Не забравяйте, че би трябвало да упражнявате освен котката, само че и детето. Само тогава вашето дете ще се научи да се държи вярно с животните и ще се научи да обича всичко живо, а не да го експлоатира и изтезава за лично наслаждение.

Вижте също:

- Грижи за козината на мейн куун;

- Хранене на мейн куун;

- Заболявания при мейн куун;

- Обяви и цени за мейн куун.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР