Ако досега българската авиация летеше на крилете на илюзиите, ако

...
Ако досега българската авиация летеше на крилете на илюзиите, ако
Коментари Харесай

Каракачанов: Българската армия не е само авиацията

Ако до момента българската авиация летеше на крилете на илюзиите, в случай че ние подпишем контракт със Съединени американски щати, ще лети на крилете на най-хубавия военен аероплан. Така министърът на защитата Красимир Каракачанов отговори пред публицисти на президента Румен Радев, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Военният министър съобщи, че от 2004 година са били единствено илюзии. „ 14 години нашите водачи летяха на крилата на илюзиите, в този момент при подписване на контракт ще летят на крилата на най-хубавия военен самолет”, сподели Каракачанов.
Той уточни и че Българската войска не е единствено авиацията. ”За година и девет месеца не помня друго държавно управление и различен министър да е вдигал заплатите на военнослужещите с близо 20%, всяка година по 10%. Не помня да са предприемани такива огромни планове за възобновяване на съществуващата бойна техника. Защото българската авиация не е единствено новият аероплан, българската авиация е и съществуващите все още изтребители, бомбардировачи и образователни самолети, хеликоптери и други средства. До момента за тях не бяха отделяни нужните средства. Българската авиация е и тези транспортни летателни средства като Спартан-ите и Кугъри-те, които бяха закупувани преди десетина година, за тях също бяха отделени средства за тяхната изправност”, съобщи Каракачанов.
Той уточни и че за първи път, откогато беше отстранена наборната военна работа, 2018г. за пръв път постъпилите в армията са повече от тези, които са напуснали.
В отговор на въпрос дали открива някъде неточност, с цел да настояват от такова високо равнище за бутафорен конкурс за изтребителя, Каракачанов сподели, че това е война сред институциите. „ Да твърдиш едно сходно нещо и то неведнъж, това за мен е война сред институциите, която е безспорна непотребна. За мен. Аз не съм си разрешавал да атакувам която и да е институция, даже когато съм бил в съпротива, критикуваш - един, различен, втори, трети за неточности. Но тази война сред институциите не е потребна нито за президентската институция, нито за парламентарната народна власт, нито за изпълнителната власт. Така че колкото по-рано тези неща бъдат осъзнати от българските политици и спрат, толкоз може би по-рано и българите ще стартират да си връщат доверието към институциите”, съобщи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР