Ако до 2019 г. не започнем строителството на магистрала Струма

...
Ако до 2019 г. не започнем строителството на магистрала Струма
Коментари Харесай

Строителството на магистрала "Струма" в Кресненското дефиле започва до 2019 г.

Ако до 2019 година не стартираме строителството на автомагистрала " Струма " в Кресненското дефиле, има риск да загубим безвъзмездното европейско финансиране за плана и да се наложи той да бъде приключен със средства от бюджета, което е безконтролно. Това декларира министър Николай Нанков, представен от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройство.

По думите му страната преглежда всичките пет разновидността за трасе през Кресненското дефиле, като задачата е да се избере този, който ще подсигурява допустимо най-безопасното пътешестване и прекосяване.

 Министър Нанков прецизира, че от икономическа и екологична позиция най-оптимален е полуизточният вид, като той планува опазване на съществуващото трасе в посока Гърция с уширение, рехабилитация и изправяне на завои и екологични ограничения, които подсигуряват сигурността на животинските типове.
 
В плана е включено и изграждането на обходен път на Кресна, с което ще се обезопаси трафикът в града. В посока София придвижването ще бъде се изнесено от дефилето в източна посока. Той добавя, че Кресненското дефиле е най-сеизмично тежкият и комплициран регион в България и по тази причина не е безвредно да се строи тунел.

Регионалният министър прибавя още, че в края на годината ще има и подготвени проекти за разширението на автомагистрала " Тракия "  от София до Пловдив. В момента се правят разбор и оценка на сервитутите и изследвания за създаване на още по една лента в двете направления.

 По думите му през 2018 година може да стартира планиране и остойностяване на уширението.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР