Ако директорката на Квадрат 500 не бъде уволнена художникът Недко

...
Ако директорката на Квадрат 500 не бъде уволнена художникът Недко
Коментари Харесай

Художникът Недко Солаков заплаши с нови разкрития, ако директорката на Квадрат 500 не бъде уволнена

Ако директорката на Квадрат 500 не бъде уволнена художникът Недко Солаков, който разкри проблемите в художествената изложба в края на февруари, ще даде конференция. Това написа той в своя персонален фейсбук-профил в неделя. " Повярвайте ми - на локалните decision-makers изобщо няма да им харесат тематиките, които ще бъдат подложени на разчепкване на тази конференция ", добавя той.

На 24 февруари т.г. стана известно, че над 10 произведения са били повредени поради повреда на климатиците в студените януарски дни и излагане на внезапни температурни амплитуди. Най-тежко е ситуацията на към 10 творби от фонда за задгранично изкуство от XV-XVI век в Зала 6, най-старите в сбирката. Щетите обаче не се лимитират до тях, написа Медиапул.

Служителки на галерията, които дадоха публичност на случая, бяха незабавно освободени от директорката Слава Иванова. Вината им се състои в това, че са разкрили вредите на художника Недко Солаков, който пък разгласява във Facebook фотоси на облепени в тиксо и хартия картини, потърпевши от теча на климатика. Едва след неговата реакция няколко от тях бяха свалени за незабавна реституция.

Слава Иванова пенсионира двете уреднички Искра Захариева и Мария Димитрова поради " непочтеност " и " уронване на престижа и името " на галерията. Както се стимулира Иванова пред Нова тв, нейните чиновници трябвало да са " лоялни към идеята ".

" Директорката на " Квадрат 500 " Слава Иванова реши непосредствено да в профил двете служителки, които ми отвориха очите, с цел да видя част от безобразията ѝ. Тя е чиновничка, подкрепяна от силата на деня? ", написа във Facebook Солаков в края на предходната седмица.

Това не е първият случай на разпра на Слава Иванова с неуместни чиновници. Миналата година тя уволни художник с 38 годишен стаж в Националната художествена изложба, " дръзнал " да се изкаже против поправките в Закона за паметниците на културата, подкрепяни от тогавашния министър на културата Вежди Рашидов.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР