Ако човек внезапно се изправи пред избора да загуби едно

...
Ако човек внезапно се изправи пред избора да загуби едно
Коментари Харесай

10 неочаквани неща, които могат да бъдат идентифицирани чрез миризмата

Ако човек ненадейно се изправи пред избора да загуби едно от петте си сетива, има ли някой, който би се съгласил да се раздели с обонянието? Разбира се, това е извънредно потребно чувство, което все пак е мъчно да се съпостави със способността да виждаме, да усещаме и да чуваме. Има обаче необикновен набор от  неща, които просто не можем да почувстваме без помощта на носа.

Усещане на миризма под мишниците

Чрез миризмата можете да определите приблизителната възраст на човек. Може би знаете, че възрастните хора не миришат доста добре. Повечето хора стартират да одобряват миризмата на старите хора като факт.

В едно изследване, в което на хората са били сложени под мишниците подложки, а по-късно са ги дали за „ обонятелно проучване “ на други хора, специалистите са открили, че ние можем елементарно да разграничим лицата на възраст над 75 години, по миризмата.

Интересното е, че този аромат не е безусловно неприятен. Учените имат вяра, че отрицателните усещания към понятието „ аромат на остарял човек “ имат повече общо със страха от старостта, в сравнение с с негативната реакция на миризмата на нечие тяло.

Мирис на кафе

Човек може да се разсъни поради миризмата на кафе – най-популярното психоактивно вещество в света. Повечето от нас го пият постоянно. Въпреки това, съгласно едно от изследванията, с цел да се насладите на всички посочени резултати от него, не е належащо да го пиете. Изследвайки резултата от аромата му върху плъховете, учените откриха, че миризмата на кафе принуждава мозъкът да създава протеин, който защищава нервните кафези от стрес. Това е тъкмо нещото, което кафето прави за нас, когато го пием.

Мирис на боязън

Вие може да усетите по какъв начин мирише страхът. Въпреки фактът, че това може да звучи като лого за рекламна акция, способността да усещаме мириса на боязън е нещо, което хората фактически развиват за отбранителни цели.

Еволюционно, тази концепция се изяснява с обстоятелството, че хората, като всички обществени животни, са допустимо най-силни, в случай че работят в група. Ако един човек е толкоз обзет от суматоха, че не може да съобщи страстите си, миризмата му (както и езика на тялото му) ще бъдат предадени на цялата група и публикувани в нея. Това ще разреши да се координират дейностите (или най-малко емоциите) на другите хора.

Ароматът на мъжа

Жените усещат възбудата на мъжете. Хората може би да считат, че те са доста положителни в прикриването на желанията си и положението си, само че научни проучвания са посочили, че мъжете не могат да скрият своето неспокойствие от дамите. Чрез миризмата може да се дефинира, дали мъжът се възбужда и то освен на подсъзнателно равнище.

В проучване, при което носът на дамата помирисва тъкан, напоена с пот, било потвърдено, че дамите имат специфична зона на мозъка, която се задейства и нормално е обвързвана с възприемането на страстите на другите хора.

Ами мъжете? Как стоят нещата при тях? Дали носовете им играят някаква роля? Разбира се, само че в мъжкия свят нещата са малко по-различни. Докато дамите имат известно преимущество, когато става въпрос за различаване на същинските планове на техните евентуални полови сътрудници, мъжете имат друга дарба.

Мъжете усещат мириса на овулацията

Ако способността на мъжът да разбере половата възбуденост на дамата е подсъзнателна особена характерност, разкриването на времето, когато дамата е подготвена да забременее, няма нищо общо с подсъзнанието.

В едно изследване учените разкрили, че хетеросексуалните мъже, когато душат облекла на дами в положение на овулация, или дами в детеродна възраст, ги маркират като „ по-секси и по-привлекателни “ от облеклата на дами, които не са били подготвени да забременеят.

Специфична миризма

Можем да почувстваме полова съгласуемост. Ако погледнете резултатите от разнообразни проучвания по тематиката за половите желания, според от другите миризми на тялото, поражда забавна картина: сексуалността в действителност се разкрива по миризмата.

Ако хетеросексуални мъже миришат тениски на хомосексуални и хетеросексуални мъже и дами, в 100% от случаите те считат, че миризмата на хетеросексуалните дами е доста по-хубава, в сравнение с миризмата на представител на всяка друга група. Същото важи и за хомосексуалните, те са привлечени от миризмата на същите хора, каквито са те. Макар че е малко евентуално заключенията да звучат безапелационно, те фактически са съпроводени от мощна научна поддръжка. Хомосексуалността е въпрос на невробиология, а не на избор на индивида.

Можем да разберем по миризма, по какъв начин най-добре да вземем изпит или да преминем тест

Всичко това до момента може да е било ненадейно, само че не изключително потребно изобретение за вас. Така че, който в действителност желае да усъвършенства оценката си може да употребява носа си, с цел да получи най-високи резултати.

Вероятно знаете, че миризмите могат да съживят остарели мемоари, само че може би не знаете, че без аромат, най-вероятно не можете да си спомните нищо.

Оказва се, че чувството ни за аромат е доста по-тясно обвързвано с паметта, в сравнение с можем да си представим: то подтиква способността да се помнят някои неща. Следователно, идващия път, когато изучавате нещо, до момента в който се мажете с лавандулово масло, не забравяйте да вземете част от него със себе си, когато отидете на изпит.

Мирис на кожата

Можем да разберем по мириса, какъв брой крепко ще бъде нашето поколение. Хората непрекъснато вършат своя избор на полов сътрудник, според от това какъв брой са съвместими с този или оня човек. Основният съчетаем комплекс е набор от молекули в организма, които се борят против бактериите и вирусите. Изборът на сътрудник, чийто комплекс е друг от нашия, усъвършенства съвместимия комплекс на нашите деца. Това допуска, че те ще имат по-силна имунна система и ще бъдат по-устойчиви на разнообразни болести. По този метод ние избираме сътрудник с комплекс, противопоставен на нашия, а чувството за аромат значително е единственият метод да разберем това.

Източник: listverse.com

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР