Ако човек се ваксинира и е сред други хота, които

...
Ако човек се ваксинира и е сред други хота, които
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: Ваксинираните могат да са преносители на вируса


Ако човек се имунизира и е измежду други хота, които са ваксинирани, ситуцията ще е една. Но в случай че той е ваксиниран, само че към него са хора без ваксина, които не съблюдават ограниченията – тогава е друго. Ваксинираните също могат да са преносители на вируса, по тази причина би трябвало да се доближи оптимален брой ваксинирани хора.

Това коменира пред БиТиВи вирусологът проф. Радка Аргирова.

Тя бе безапелационна, че имунизациите са безвредни. Има единични случаи на алергични реакции, само че до съществени проблеми не се стига, сподели още специалистът.

Подходът към съветската ваксина е прочут. За хора, които имат алергии и автоимунни, тя може би ще е по-добра, изясни експертът. Снощи стана ясно, че Европейски Съюз има желание да договаря и с производителите на съветската ваксина „ Спутник “.

По думите й надали ще има опция всеки от нас да избира коя тъкмо ваксина да си постави. Във всички случаи имунизациите са безвредни и която и да се случи за даден човек - той може да бъде спокоен, означи проф. Аргирова..

Тя удостовери, че и у нас се ревизира за други варианти на COVID-19 у нас, само че резултатите още не са подготвени. Няма причина да се счита, че у нас нямаме нови разновидности, добави специалистът.

Колкото по-малко хора се имунизират, толкоз по-трудно ще преминем към естествения живот. Трябва да има засилена акция. Аз се имунизирах. Сега съм в този интервал, в който би трябвало изключително да се вардя да не се заразя. На 27-и ми е втората доза, сподели още експертът. Проф. Аргирова е усетила единствено мускулна сензитивност, която е минала доста бързо. Решила съм един месец след втората доза ще си направя тест за антитела, добави тя.

По думите й отбраната, която имунизацията ще й даде, ще е най-малко 1 година. Проф. Аргирова уточни, че даже има упования, че отбраната ще трае 3 години, само че още не е потвърдено.

Вирусологът счита, че е хубаво да се види дали съветската ваксина може да се употребява и от страните в Европейски Съюз.

Мисля, че би трябвало да имаме 2-3 типа проект според това по какъв начин се движи вирусът. Струва ми се, че такова повишение, каквото беше от края на октомври - началото на ноември, няма да има. Училищата и моловете са местата, в които става най-вече заразяването, счита вирусологът. Проф. Аргирова е безапелационна, че хората би трябвало да останат виновни и да съблюдават ограниченията.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР