Ако човек мине всички профилактични прегледи, които му се полагат

...
Ако човек мине всички профилактични прегледи, които му се полагат
Коментари Харесай

Обмислят финансов бонус за преминалите профилактичен преглед

Ако човек мине всички профилактични прегледи, които му се поставят в годината, в която навърши 46 години, може да получи финансов бонус. Това съобщи доцент Антон Тонев, който е консултант на министъра на опазването на здравето и експерт хирург-онколог.

Идеята се обмисля, с цел да се насърчи профилактиката. „ Казвам 46 години, тъй като нормално след 45-ата година се назначават множеството профилактични проучвания. И сега, в който сме си създали тази наложителна профилактика, тогава
бонусът да бъде финансов “, отбелязва лекарят.

Обмисля се това да бъде или твърда сума, която ние да получаваме в края на годината преди Коледа, или да бъде в границите на една месечна наша здравна вноска, която да ни се връща година по-късно. Това са 100-200 лева В момента персоналните лекари нямат достъп до профилактичните проучвания, които пациентите си вършат по линия на непринудено или в допълнение здравно обезпечаване. Работим двете системи да си " приказват ", посочи пред БНР доцент Тонев.

Обсъжда се концепцията, откакто човек мине през кабинета на персоналния си доктор и той оцени цялостния му риск, с негово позволение да получаваме автоматизирани посоки за избрани профилактични прегледи. Лекарят пък ще получава резултатите от тях.

Условието за това автоматизирано направление е да сме конфигурирали на телефона си модула за пациентското ни досие и персоналният доктор да е решил, че нашият общ статус е ниско рисков. „ Крайното решение е в нашите общопрактикуващи лекари, като най-важното е да разберем, че става дума единствено за случаи без никакви недоволства. Когато имаме признак и недоволства, няма по какъв начин да действаме с автоматизирани логаритми “, отбелязва още доцент Тонев.

Възможно е от средата на годината електронното ни здравно досие да стартира да изпраща напомнящи известия за посещаване при джипито. За първичното инсталиране на този модул ще ни е нужен електронен автограф, само че сега се създават и различни системи от Информационно обслужване, които да създадат по-лесни за потребление всички тези електронни приложения. 

Ползата на това електронно приложение ще бъде първо да получаваме навременна информация какво можем да употребяваме в съответната календарна наша година като пациент.

Последвайте канала на

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР