Ако бях на мястото на служебния министър, бих направил същото,

...
Ако бях на мястото на служебния министър, бих направил същото,
Коментари Харесай

Георги Кадиев: Скоро ще трябва да либерализираме пазара си на ток

Ако бях на мястото на служебния министър, бих направил същото, с цел да спася Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 ". Те не могат да работят на чисто пазарен принцип. Това са 10 000 директни работни места. Единственият метод да работят е като бъдат включени в микса, а ние жителите да ги субсидираме. Това съобщи финансистът и част от „ Левицата “ Георги Кадиев  Георги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 година в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

Думите му са във връзка дейностите на някогашния длъжностен министър на енергетиката Росен Христов, който е пуснал на пазара електрическа енергия от Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 ", която е два пъти по-скъпа и в този момент цената ѝ влиза в общия микс. Последствията от това решение са, че в този момент токът може да нарастне с повече от плануваните 3,6%.

„ За мен по-големият проблем ще се появи след една година, когато Европейска комисия ще ни кажат да либерализираме пазара си. Ние сме последната страна, която не го направи. Тогава КЕВР и законодателите би трябвало да вкарат две цени на тока. В момента има голяма разлика сред битовите и бизнес потребителите. Затова се постановиха помощите, които ненапълно убиваха удара от цената на тока “, разясни Кадиев.

Според него сега е добре да пазим оптимално дълго битовия пазар, тъй като има прогнозируемост.

„ Аз съм огромен последовател на атомната енергетика. Ситуацията доста се промени след войната в Украйна. Вече е невероятно да имаме нуклеарна централа с съветско нуклеарно гориво и съставни елементи. Трябва да строим, тъй като една от дребното технологии, които имахме в България беше нуклеарната енергетика “, сподели още Георги Кадиев  Георги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 година в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в.

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР