Ако бъде ратифицирана, ще наложи промени в законитеКонституцията e отражение

...
Ако бъде ратифицирана, ще наложи промени в законитеКонституцията e отражение
Коментари Харесай

Идеологията на джендъра е отречена

Ако бъде утвърдена, ще наложи промени в законите


Конституцията e отражение на главните хрумвания и правила, на които се гради едно общество и по които има достигнато публично единодушие. Основните права и свободи, закрепени в Конституцията, също са плод на публично единодушие. Истанбулската спогодба съдържа в себе си хрумвания, по които в българското общество няма единодушие и които влизат в несъгласие с духа на Конституцията. Това са концепциите, че полът на човек не е биологично избран и че могат да съществуват голям брой полове и съответни на тях разнообразни джендърни идентичности.

Ако Конвенцията бъде утвърдена, тя ще легитимира тези непознати за обществото ни хрумвания и ще докара до бъдещи промени в законодателството, които ще дават на новите полове всички равнища на отбрана, в това число и на равнище отбрана на съществени права и свободи. По този метод след време ще бъде отречена заложената в Конституцията концепция, по която през днешния ден има публично единодушие, че бракът е съюз сред мъж и жена в биологичния смисъл на думата.

Конституционният съд е страж на Конституцията. Той би трябвало да брани нейните разпореждания и нейния дух от всички тези нови хрумвания, навлизащи в законодателството ни, които са противоречиви за нашето общество и които ще доведат до нейната смяна – директно или в близко бъдеще.

България е член на Европейския съюз, само че неговото мото е „ Обединени в многообразието “. Това ни дава съображение да се стремим да съхраним своята самородност, обичаи и национални характерности, към които след време могат да прибягнат и други страни. Основание за това дава и извършената на 28.02.2018 година в Мадрид I-ва интернационална конференция за джендър, пол и обучение и подписаната от 53 организации от 17 страни Декларация за Разбиране, Уважение и Свобода. На тази конференция за първи път идеологията на джендъра е подложена на критика и отречена.

(С огромни съкращения от „ Правен свят ”)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР