Ако Адидас“ е екипировката, задължителна за всеки анаболен търговец на

...
Ако Адидас“ е екипировката, задължителна за всеки анаболен търговец на
Коментари Харесай

Митьо Очите и гаджето на Преслава смениха „Версаче“ с „Филип Плейн“ + кои родни бандити заприличаха на клоуни, за да са в крак с модата

Ако „ Адидас “ е оборудването, наложителна за всеки анаболен търговец на амфетамини или просто редова „ батка “ в Бургас, а „ Фолксваген Голф “ е возилото, отличаващо дребните риби от незаконното тресавище в Перник, то облеклата на „ Филип Плейн “ са формалния дрескод на гангстерите от междинните и високите етажи на проведената престъпност.

През последните 2-3 години одеждите в искрящи цветове с черепи, кръстове и ламаринени орнаменти на немския дизайнер замениха „ парцалките “ на „ Версаче “ и „ Долче и Габана “ в дрешниците на мутрите с искания. На какво се дължи тази наклонност – на закъсняла фешън осведоменост, на отворения преди 2 години бутик на „ Филип Плейн “ в центъра на София, или пък на обсебването на мнозина по „ бляскащото “ и „ лъщящото “? 
Отговор на този въпрос мъчно може да бъде даден. Някои показват и други вероятни аргументи – високото качество на ментетата на „ Филип Плейн “ от Турция, които заливат родния пазар и  евтините самолетни билети до Дубай,  където бутиците на немския дизайнер са в обилие и се радват на нечуван интерес. Факт е обаче, че през днешния ден всяка държаща да бъде уважавана и да опасява близките ъндърграунд личност се е накичила като коледна елха с „ Филип Плейн “.

„ В зората на демокрацията слагахме хавайски ризки от пясъчна коприна и носехме кърпи на главите, както и големи ланци, а в средата на 90-те почнахме да носим „ Версаче “. Сега на мода е „ Филип Плейн “, а спортните екипи още веднъж се върнаха в играта. Няма разлика, като се изключи че първоначално взимахме облеклата на караминьол, а в този момент една тениска на „ Филип Плейн “ коства 1000 лв. “, установи през смях магураджия –ветеран. Той си спомня, че през 1994 година, когато на бул. „ Витошка “ отворили първия бутик на „ Хуго необут “, Димата Руснака цъфнал с телохранителите си, затворил магазина като ВИП клиент и си тръгнал оттова с 10 костюма и десетки панталони и ризи, без да заплати: „ Изтупа в костюми дори охраните “.

Днес, след повече от 2 десетилетия, болшинството мутри от зората на прехода не са сред живите. Тенденцията представители на ъндърграунда да се кичат с екстравагандни тоалети като футболни и шоу звезди обаче е по-жива отвсякога . А кой, в случай че не „ Филип Плейн “ може да ти подсигурява тип, като че ли си  изскочил от шапката на магьосник?

Без всякакво подозрение, най-пристрастен към конфекцията с букви на обичания дизайнер на Николета Лозанова е Ивайло Борисов – Ториното. Гангстерът от Горубляне, който закупи мрачна популярност откакто бе задържан по съмнения, че е провел отвличането на милионерския наследник Адриян Златков, като че ли е рекламно лице на Филип Плейн. Някои даже се майтапят, че прякора му Ториното би трябвало да бъде сменен с Немския, или пък Баварския, откъдето е родом стилния гуру на мутрите.

Разправят, че Иво Ториното, който от години е прочут в ъндърграунда като дясна ръка на Златко Баретата, си навлякъл гнева на боса по време на едно от съвещанията по дело за търговия с дрога, в което двамата са съпроцесници. Разбойникът се явил в съда нагизден повече от екстравагантно– с алено кожено яке, с фабрично намачкан кожен панталон и с цветни обувки. „ Не се прави на смешник, единствено поради тия облекла съдията ще ти даде 5 години пандиз! “, скастрил стилното Торино Златко Баретата. Изглежда Борисов не си е взел записка, защото наскоро още веднъж се появи като манекен на „ Филип Плейн “ в съдебнатя зала.

П реди седмица Митьо Очите също заложи на стилния гуру на ъндърграунда за срещата си очи в очи с душманина си Божидар Кузманов – Божо Кравата.   Две години след гангстерската кланица, която си устроиха в ресторант „ Фор Ю “ на Слънчев бряг Митьо Очите и Кравата, двамата се видяха още веднъж, единствено че не да разделят територии, а с цел да бъдат разпитани в Специализирания съд. За случая Морския Ал Капоне се бе изтупал с тениска от последната сбирка на „ Филип Плейн “.

„ Явно славата на германеца е стигнала и до морето, че Димитър Желязков да захвърли обичаните си одежди с етикети на „ Версаче “, „ Армани “ и „ Долче и Габана “ и да надене фланела с череп и табела “, одумват аутфита на Митьо Очите враговете му. Други пък подмятат, че Желязков е изкарал милиони от Филип Плейн, прибирайки такса „ успокоение “ от сергиите с ментета на Слънчака и в символ на признателност към стилната марка я популяризира в Спецсъда.

Друг огромен фен на „ Филип Плейн “ е доближеният до Митьо Очите плевенски мафиот Камен Балбузанов – Куката. Допреди да бъде зрелищно закопчан в родния си град при акция на ГДБОП предходната пролет, Куката ежеседмично пазаруваше от бутика на немския дизайнер на жълтите павева в София. Балбузанов паркираше тържествено ламборджинито си пред бутика, влизаше с двама гавази вътре и след 30-40 минути излизаше с празни ръце, до момента в който охранителите му товареха торбите с покупките за десетки хиляди левове в ескортиращия го джип.

Слухът, че Филип Плейн е на мода, плъзна дори и в село Галиче и локалният феодал Ценко Чоков доскоро  кметуваше, нагизден в блуза с оранжев череп.  Е, в този момент Чоков още веднъж ще носи оранжево, какъвто е цвета на затворническата униформа. Преди дни той получи присъда от 5 години затвор за рекет и побои, на които е подлагал поданици на врачанското село.

Абсурдната мода да се носи „ Филип Плейн “ не подминава и представителите на дедесарския и субсидирания от Европа аграрни бизнес. Де що има „ зърнар ” се кичи с конфекцията на немския дизайнер. Ники Пилето, гаджето на Преслава –Павел, синът на изтъкнат алкохолен необут, а и други наследници на милионери, също носят с горделивост и чест одеждите, ообено в случай че са на дискотека или на по кафе в хотел „ Маринела “.

„ Може и да са кичозни, но са скъпи “ , като че ли е мотото на модерните гангстери. За благополучие друга фешън наклонност – вълнени и цветни чорапи с джапанки, която шества през днешния ден в Европа, от дълго време мина през България, написа " Уикенд ".
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР