акелно шествие на майките от „Системата ни убива” затвори столичния

...
акелно шествие на майките от „Системата ни убива” затвори столичния
Коментари Харесай

Протест с факелно шествие блокира центъра на София

акелно шествие на майките от „ Системата ни убива” затвори столичния бул. „ Цар Освободител”, оповестява.

Преди това протестиращите сложиха жалейки на постройките на Народното събрание и на Министерския съвет.



Тази вечер митингът, на който се отслужи панихида и организира факелно шествие е за децата на България.

Отец Йоан отслужи панихида за починалите в домове деца. Протестиращи от самодейността споделиха, че държавната система убива децата през днешния ден.

След панихидата хората, със запалени факли се насочиха към Съдебната палата, с цел да потърсят отговорност от основния прокурор.

Пред постройката на Министерски съвет в същото време се събраха за 111-и път участници в антиправителствения митинг. Исканията им не са изменени - оставките на премиера и основния прокурор. Точно в 21 часа с химна на България, Арман Бабикян закри днешната протестна вечер и предложи на отправящите се към Орлов мост на обичайното шествие да се движат на метър и половина разстояние един от различен.



През деня от Министерството на труда и обществената политика разясниха „ популяризираните в обществените мрежи подправени вести и манипулативни внушения за „ всеобщо ликвидиране на деца с увреждания, заключени в къщички на ужасите”.

„ Всички домове за деца с увреждания бяха закрити още през 2015 година Всички изведени от тях деца са настанени в обществени услуги с близка до фамилната среда, където получават грижи по отношение на самостоятелните си потребности. Това е обществено наличен и елементарно проверим факт, който опровергава популяризираните лъжи”, показаха от МТСП.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР