Акациев мед – богатството на плодовата захар и ниското съдържание

...
Акациев мед – богатството на плодовата захар и ниското съдържание
Коментари Харесай

Видове мед и полезните им свойства

Акациев мед – благосъстоянието на плодовата захар и ниското наличие на полен вършат този мед един от най-желаните в България. Той е подобаващ за диабетици, при жлъчни проблеми, бодърствуване, стомашни проблеми. Действа успокояващо на нервната система. Напълно подобаващ е за деца.

Липов мед – също доста богат на разнообразни потребни субстанции. Спомага за положителното храносмилане и покачва имунитета. Подобрява сърдечната активност. Този мед има и доста характерен мирис заради наличието на характерен глюкозид. Той от своя страна има потогонно и диуретично, секретолитично деяние.

 Липов мед

Манов мед – огромният брой аминокиселини и минерални соли, съдържащи се в него, го вършат доста потребен при малокръвие. Мановият мед е мощно лечителен, само че има избрани дози и съставки за избраните предписания.

Захаросан мед – този мед нормално е в " кристализирало " или " захаросано ", полутвърдо или твърдо положение. Восъкът в меда и поленовите зърна форсират процеса на кристализация. Захаросаният мед има същите лечебни свойства, като този в течно положение. Просто е по-трудно да бъде използван.

 Мед Букет

Билков мед (Полифлорен) - събиран от многочислени полски и планински растения, този мед има сложни качества, като очебийно лечебно и профилактично деяние на дихателните пътища, стомашно–чревния тракт и гинекологични болести.

Медкрем – този мед е известен като опция на течния. Получава се посредством ръководене на естествения развой на кристализацията.

Мед във восъчна пита – този мед не е по-различен от елементарния, с дребната разлика, че се предлага в разфасовка непосредствено в пчелна пита.

 Пчелни пити

Пчелен мед с прашец – тази композиция, като се изключи че има невероятни вкусови качества, е и доста лековита. За да употребява като лекарствен артикул, пчелният мед с прашец би трябвало да се съхранява в добре затворени съдове на изсъхнало място. Като лекарство дозата е по 30-40 г на ден, а за профилактика – 15-20 г на ден. Действа добре при отмалялост, безсилие, липса на вкус и занимателен напредък на зъбките при децата.

Експресен мед – съставлява изкуствено заздравен с хранителни, профилактични и лечебни качества. Лекарственият детайл се налива в дървени хранилки и се слага в кошера. По този метод, за къс период пчелите го трансформират в лекарствен мед.

Когато решите да употребявате меда като лечебно средство и за храна, е нужно да се уверите, че знаете източника му, като по този метод ще се предпазите от подправянето и разреждането му.

Медът не е регламентиран като лекарство, само че от дневната му доза организмът си прибавя нужното количество въглехидрати. Пчелният мед е прелестно лечебно и хранително средство самичък по себе си или в композиция с други храни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР