Aкадемик написа нова страница в своята история, завоювайки първи бронз

...
Aкадемик написа нова страница в своята история, завоювайки първи бронз
Коментари Харесай

Академик го направи, сви бронза от Балкан

Aкадемик написа нова страница в своята история, завоювайки първи бронз в НБЛ. В „ Арена Ботевград “ пловдивчани надделяха Балкан с 87:84 като посетители и сложиха точка на разногласието в серията за 3/4-то място в родния шампионат след 2-1 победи.

Първият сезон на Йордан Янков отпред на Академик завършва и със сребро в Delasport Балканска лига, където тимът му се бори безстрашно, само че отстъпи на Апоел Холон във финала. За ботевградчани остава утехата от 1/4-финала във ФИБА Къп.

Йере Вучица през днешния ден вкара 22 точки за Академик Пловдив плюс 8 битки. Тони Гуджино се включи от пейката със 17 и 8 битки. Васил Бачев, Обрад Томич и Николай Титков прибавиха по 10 точки.

Димитър Димитров бе най-хубав за Балкан с 21 точки и 10 битки. Станимир Маринов се разписа с 18 и 5 битки. Дарко Балабан се регистрира с 13 точки. С 10, 5 битки и 7 асистенции остана Божидар Аврамов.

След няколко смени на водачеството през първите 10 минути Балкан въпреки всичко излезе напред със 17:15 след панер на Божидар Аврамов. През втория интервал обстановката се повтори преди домакините да пернат с 34:29 посредством Дарко Балабан и Божидар Аврамов, само че Академик отвърна посредством Йере Вучица за 33:34.

След паузата ботевградчани направиха серия от 9-2, дело на Дарко Балабан, Димитър Димитров и Сияни Чеймбърс, за 42:35 в своя изгода. Пловдивчани обаче не се отказваха и се върнаха посредством Николай Титков и Николай Николов за 42:42. Играта вървеше панер за панер преди Балкан да фиксира 53:47 след сполучливи акции на Денислав Вутев, Станимир Маринов и Димитър Димитров. Гостите продължиха да дишат във врата на противника и посредством Томислав Минков, Тони Гуджино, Джахий Карсън и Мартин Сотиров обърнаха за 60:58. През последната четвърт селекцията от Пловдив поведе с 5 точки след тройка на Тони Гуджино. Балкан въпреки всичко съумя да ги заличи, само че Йере Вучица бе прецизен за 72:67 в интерес на Академик. „ Зелените “ се върнаха още веднъж посредством Божидар Аврамов и Димитър Димитров за 72:72. 7 бързи точки на Гуджино и Вучица обаче донесоха нов превес на пловдивчани за 79:72, а това се оказа задоволително./bbal.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР