Академик Богдан Петрунов напълно подкрепя усилията на Министерство на здравеопазването

...
Академик Богдан Петрунов напълно подкрепя усилията на Министерство на здравеопазването
Коментари Харесай

Академик Богдан Петрунов: Предстои епидемията на младите

Академик Богдан Петрунов изцяло поддържа напъните на Министерство на здравеопазването за . Предстои ни епидемията на младежите, предизвести имунологът и изясни, че имунизациите са изпитани на хиляди деца и няма никакви данни за тяхната заплаха.

Масовата имунизация би трябвало да продължи и да бъде подтиквана, по думите на Петрунов, защото има задоволително данни, че наличните ваксини понижават доста разпространяването, тежкото протичане и смъртните случаи.

Не може да се чака извънредно знамение от имунизациите, изясни Петрунов в коментар за. Той акцентира, че не би трябвало да се не помни, че имунизацията в западните страни, които в този момент са в следващата вълна и постановат ограничавания, е почнала януари - февруари 2021 година Това значи, че техният имунитет сега е измършавял, изясни Петрунов, който допуска, че най-вероятно ще се постанова един път годишно да се прави бустерна доза . Като образец той даде и даже 5-та доза , само че и проучване на, което демонстрира, че шест месеца след втората доза протекцията е спаднала на 60%, само че се е вдигала още веднъж до 90% след бустер. Затова и бе понижен срокът за бустерната доза на три месеца.
 Витанов: Омикрон е тук, само че вълната ще е след Ивановден
Витанов: Омикрон е тук, само че вълната ще е след Ивановден

Първи ще го усетят персоналните лекари

На въпрос докога по този начин, Петрунов отсече: Т ова ще продължи, до момента в който в международен мащаб реализираме 70% имунизирани. Епидемията би трябвало да я превърнем в ендемия , само че това може да се реализира единствено с висока степен на групов имунитет.

За 2022 година Богдан Петрунов изясни, че никой не може да каже дали няма да се появи нов вид . Ваксинацията понижава е вероятността от разновидност на вируса.
 Ударен интерес за бустерни дози към празниците
Ударен интерес за бустерни дози към празниците

Броят на искащите да си слагат първа игла обаче е " пренебрежимо дребен "

Засега няма задоволително съществени научни данни за метода на протичане на Омикрон . Данните, с които учените разполагат, са от Африка и приказват за по-леко превозване на болестта.

Все още не знаем обаче нищо за дългите последици, така наречен опашка на коронавирус на разновидността Омикрон . Сега към този момент вниманието е към сърдечно-съдовите болести и следствията от инфекцията върху тази система. Още септември дългият коронавирус бе разгласен за обособена болест от СЗО, уточни Богдан Петрунов и изясни, че проучване още веднъж на СЗО демонстрира, че 12 пъти повече преболедували страдат от миокардити , в съпоставяне от преболедувалите имунизирани. Очаква се най-малко 20% от преболедувалите да търпят такива последици.
 1278 са новите случаи на ковид за ден
1278 са новите случаи на ковид за ден

3 334 са поставените ваксини

По никакъв метод вниманието ни не би трябвало да отслабва с идването на Омикрон у нас, предизвести Петрунов. Дори и по-леко изкарване на вируса, той може да натовари извънредно доста здравната система , тъй като доста хора ще търсят здравна помощ. Няма да бъде по-леко нито на лечебните заведения, нито на персоналните лекари. А към това би трябвало да се прибави и развиването на грипната зараза, уточни Богдан Петрунов.
 Стабилен имунитет без повече дози след бустерна чака Аспарух Илиев
Стабилен имунитет без повече дози след бустерна чака Аспарух Илиев

В края на 2022 година се чака затихване на пандемията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР