Академичното ръководство на Варненския свободен университет Черноризец Храбър ще връчи

...
Академичното ръководство на Варненския свободен университет Черноризец Храбър ще връчи
Коментари Харесай

Абсолвентите от Випуск 2022 на ВСУ Черноризец Храбър ще получат дипломи за висше образование на тържествени церемонии във Варна и Смолян

Академичното управление на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър " ще връчи дипломите за висше обучение на абитуриентите от пролетната сесия на Випуск 2022 на тържествени церемонии, които ще се проведат на 11 ноември 2022 година от 14:00 ч. в " Аула Максима " на университета във Варна и на 13 ноември 2022 година от 11:00 ч. във Филиала в Смолян. Близо 400 студенти се дипломират в образователно-квалификационните степени " Бакалавър " и " Магистър ". От основаването на университета през 1991 година до през днешния ден, ВСУ " Черноризец Храбър " е Алма Матер за над 43 000 студенти. Това оповестиха от пресцентъра на образователното заведение.

12 са първенците на випуска във Варна. Те ще получат грамоти от доцент доктор Красимир Недялков – президент на Варненския свободен университет. С триумф 5,83 в компетентност " Бизнес администрация и мениджмънт " се дипломира Стела Радкова, която ще сервира одобрение от името на абитуриентите. Стела показа почтено Варненския свободен университет в националните надпревари по медиация.

Със званието " Доктор хонорис идея на ВСУ " Черноризец Храбър " ще бъде почетен Н. Пр. Темиртай Избастин – ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Казахстан в България. Академичният съвет на Варненския свободен университет присъжда почетното звание за приноса и ангажираността на дипломата в процеса на интернационализация на просветителната и изследователска активност на ВСУ " Черноризец Храбър ", за одобряването на дейни партньорства с университетски институции от Република Казахстан, както и за основаване на среда, подкрепяща развиването на младежите в двете страни.

ВСУ " Черноризец Храбър " има дългогодишни обичаи в образованието на студенти и докторанти от Казахстан. Университетът работи с редица висши учебни заведения в азиатската страна, измежду които са университетите " Туран " в Астана и Алмати, както и " Международния Таразки иновационен институт ". През последните години над 40 казахстанци избраха Варненския свободен университет за образователно-научна степен " лекар ", а двама опазиха степен " лекар на науките ". Към момента в университета са зачислени 18 докторанти от Казахстан. Младите учени са в професионалните посоки " Право ", " Икономика " и " Администрация и ръководство ". Катедра " Икономика " на Факултет " Международна стопанска система и администрация " обучава  преподаватели от " Международния Таразки иновационен институт " по стратегия " Лидерство в ръководството на висшето обучение ". В катедрата работят и двама носители на влиятелната интернационална държавна стипендия " Болашак ".

Тържествените церемонии ще се проведат както следва:

Варна: 11.11.2022 година 14:00 ч. в Аула Максима на ВСУ " Черноризец Храбър "  – връчване на дипломи за висше обучение и почитане със званието " Доктор хонорис идея на ВСУ " Черноризец Храбър " на Н.Пр. Темиртай Избастин.

Смолян: 13.11.2022 година, 11:00 ч. в постройката на Филиала на ВСУ " Черноризец Храбър "  - връчване на дипломи за висше обучение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР