Академичната общност на Медицински университет-Пловдив е внесла предложение за удостояването

...
Академичната общност на Медицински университет-Пловдив е внесла предложение за удостояването
Коментари Харесай

Академичната общност на МУ-Пловдив предлага проф. Костянев за Почетен гражданин

Академичната общественост на Медицински университет-Пловдив е внесла предложение за удостояването на член-кореспондент проф. доктор Стефан Костянев със званието „ Почетен жител на град Пловдив”.

Проф.д-р Стефан Костянев, д.м.н. е роден на 31.05.1952 година в София. Завършва медицина във ВМИ-Пловдив през 1979 година през 1979 година с цялостно отличие и „ Златен Хипократ”. Същата година е определен за помощник в Катедрата по патологична физиология на ВМИ-Пловдив. През 1988 година става лекар по медицина, през 2004 година – лекар на медицинските науки, през 2006 година – професор, а през 2014 година – член-кореспондент на Българска академия на науките. Като енциклопедична персона проф. Костянев трансформира своите лекции и образованието на студентите в самобитен конгрес на професионализъм, изкуство и предизвикателство, заради което години наред българските и задграничните студенти го избират за „ Любим преподавател”.

Повече от 10 години проф. Костянев е бил член, а в последните три от тях – ръководител на Борда на шефовете на УМБАЛ „ Св. Георги” – най-голямата университетска болница в страната. От септември 2019 година е ръководител на Общото заседание на МУ-Пловдив. Проф. доктор Костянев е заемал на няколко пъти разнообразни виновни длъжности в МУ-Пловдив, а от 2011 до 2019 година е о ректор на университета. Член е на разнообразни профилирани научни препоръки и работи безрезервно и целенасочена за одобряване на интернационалните позиции и престижа на МУ-Пловдив посредством присъединяване в национални и интернационалните събития.

Той е член и на съюза на самостоятелните български писатели. Няколкото издания на книгата му „ Патоафоризми” разкриват различен негов гений – умеенето да борави с думите.

От 2017 година е член на Управителния съвет на фондация „ Пловдив 2019”.

Предложението за удостояването на проф. доктор Стефан Костянев за „ Почетен жител на град Пловдив” ще бъде гласувано в Общинския съвет. Внесено е от и.д. кмета Величко Родопски.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР