Airbnb се справя с фалшиви обяви, ще използва AI за проверка на рекламите

...
Фалшивите обяви се очертаха като основен проблем за Airbnb, заплашвайки
Коментари Харесай

Фалшивите обяви се очертаха като основен проблем за Airbnb, заплашвайки да изплашат потребителите и подтикнаха услугата за краткосрочно отдаване под наем да използва AI в опит да разбие измамниците.

Airbnb казва, че е премахнал 59 000 фалшиви обяви и е попречил на други 157 000 да се присъединят към платформата тази година.

Фалшивите обяви и високите такси за почистване са сред няколко проблема, които Airbnb каза в сряда, че нейните потребители подчертаха в проучване на компанията. Други включваха високи такси за почистване и желание за по-ниски цени.

Компанията от Сан Франциско каза, че повече от 260 000 обяви са намалили или премахнали таксите за почистване тази година, тъй като е дала на потребителите средствата да сортират обявите по ред на ценообразуването всичко.

Airbnb казва, че промяната в начина на показване на цените обезсърчава домакините да рекламират ниски цени, но да трупат допълнителни такси. Въпреки това само около една трета от наемателите на Airbnb го използват.

„Получихме много обратна връзка, че Airbnb не е толкова достъпен, колкото беше преди“, каза главният изпълнителен директор Брайън Чески в интервю. Промените в ценообразуването започват работа, каза той, и се разработват още мерки.

Една от тях е „сезонно динамично ценообразуване“ – технология, която ще помогне на домакините да коригират цените по-често, както правят авиокомпаниите и хотелите. Чески каза, че ще подтикне домакините да намалят цените по време на извън сезона, но също така може да им помогне да повишат пиковите цени.

Изкуствен интелект на помощ

Airbnb също каза, че по-късно тази година ще започне да проверява всички обяви в петте си най-големи пазара, включително Съединените щати и Обединеното кралство, за да се бори с епидемията от фалшификати.

Измамните обяви създават възстановяване на суми и разходи за пререзервиране за Airbnb, „но най-големият риск е за нашата репутация“, каза Чески. „Ако вие не мога да вярвам, когато резервирате Airbnb, че е истински и ще ви хареса, тогава ще останете в хотел."

Компанията планира да използва AI, за да ѝ помогне да проверява списъците в тези топ пет държави. Ще накара домакините да влязат в имота и да отворят приложението Airbnb. GPS ще потвърди, че са на правилния адрес, а AI ще се използва за сравняване на снимки на живо със снимки, които домакинът използва в обявата.

Имоти в САЩ, Обединеното кралство, Канада, Франция и Австралия, които преминат теста, ще получат икона „проверено“ в своите обяви от февруари. Компанията каза, че ще провери списъците в още 30 държави от края на следващата година.

(AP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР