Аида ОванесОт държавния бюджет ще се плащат здравните осигуровки на

...
Аида ОванесОт държавния бюджет ще се плащат здравните осигуровки на
Коментари Харесай

Държавата ще плаща здравните осигуровки на бежанци със статут на временна закрила

Аида Ованес

От държавния бюджет ще се заплащат здравните осигуровки на бежанците със статут на краткотрайна протекция. Това одобриха народните представители при второ четене на измененията в Закона за здравното обезпечаване. Това ще даде опция на тези хора да употребяват цялостния пакет здравна помощ, за която НЗОК заплаща. Става въпрос за бежанци от трети страни, които не са от Европейски Съюз, за които важат разпоредбите за съгласуваност на системите за обществена сигурност.
По време на разискванията ябълката на раздора бе от кое място ще пристигна финансирането. От опозицията упорстваха, както и при първо четене, това да бъде записано в закона.
" Тук става дума за един законодателно одобрен човешки акт ", репликира изгубилите смисъл разногласия проф. Георги Михайлов от Българска социалистическа партия. " Парите ще дойдат от бюджета, от джоба на всеки български жител, който е доброжелателен. Узаконяваме един човечен акт, който Министерският съвет ще откри метод по какъв начин да финансира. Има и актуализация на бюджета въпреки всичко. Има опция за рецензия, има опция и за решения. Лошо усещане прави - като потръгне законодателната активност и стартират да се слагат препъникамъни ", прикани Михайлов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР