Агресивен работодател не допусна инспектори на Дирекция Инспекция по труда

...
Агресивен работодател не допусна инспектори на Дирекция Инспекция по труда
Коментари Харесай

Строителен бос скочи на инспектори по труда

Агресивен шеф не позволи инспектори на Дирекция " Инспекция по труда " в Благоевград на инспекция в негов строителен обект, където работели 10 служащи. В опит да изпълнят служебните си отговорности, инспектори от Дирекция „ Инспекция по труда “ Благоевград станали жертва на нападателно държание от страна на проверявано лице, показало се като Антон Балтаджиев, заяви ГИТ.

Санкцията за неоказано подпомагане е 20 000 лева по закон. Докато дойдат извиканите служители на реда на помощ поради агресивното държание на Балтаджиев, строителите офейкали.

От пресцентъра на ГИТ прецизираха, че след конфликта с инспекторите  лицето е популяризирало клип, в който упреква контролните органи на Агенцията в тормоз и рекет в частен парцел. За неоснователните обвинявания Изпълнителна организация " Главна ревизия по труда " ще сезира способените органи, с цел да му бъде потърсена отговорност.

Според Кодекса на труда инспекторите имат право " да посещават когато и да е министерства, други ведомства, предприятията и местата, където се прави работа ", което е съображение да бъде стартирана инспекция на визирания градеж. Обектът на надзор е разпознат, откакто при посещаване на други предприятия в региона инспекторите са открили образно, че се прави активност от към 10 строителни служащи. Работниците работят на втора плоча без персонални защитни средства и се приготвят да изливат бетон. Обектът не е самостоятелен по надлежния ред с осведомителна табела, показват още от ГИТ.

Инспекцията по труда продължава инспекцията. Ще бъдат изискани документи от общината и от Регионалната дирекция за народен строителен контрол, с цел да се откри статутът на градежа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР