Агенцията за вътрешна сигурност на Полшазадържа още трима заподозрени за

...
Агенцията за вътрешна сигурност на Полшазадържа още трима заподозрени за
Коментари Харесай

Полша задържа трима души заради шпионаж в полза на Русия

Агенцията за вътрешна сигурност на Полша задържа още трима обвинени за присъединяване в шпионска активност в интерес на Русия. Това разгласи прессекретарят на министъра, координиращ активността на полските специфични служби, Станислав Жарин.

„ Агенцията за вътрешна сигурност разкри нови лица, работили в границите на разкрита по-рано шпионска мрежа. Имаме работа със арестувани, на които са повдигнати обвинявания в шпионаж и присъединяване в проведена незаконна група ”, сподели той и добави, че общият брой на арестуваните по това дело е достигнал 12 индивида.

„ Става въпрос за лица, които са взели участие в група, ръководена от съветските специфични служби. Те са изпълнявали съответни задания, сложени от съветските специфични служби - както обичайната разследваща активност, по този начин и агитация. Това е цяла мрежа, в която са влизали хора, получавали задания по събиране на информация за направления и транспорти за Украйна. Тези хора са разпространявали и съответно наличие , поръчано от съветската страна, което е част от дейната пропагандна активност, ориентирана против Полша ”, съобщи Жарин.

В началото на март полската Агенция за вътрешна сигурност задържа деветима чужденци, на които по-късно прокуратурата повдигна обвинявания за шпионаж в интерес на Русия и за присъединяване в проведена незаконна група.

Външният министър Мариуш Камински съобщи, че обвинените са „ провеждали разследващи действия против Полша и са подготвяли диверсии по поръчка на съветското разузнаване ”. Полските управляващи не прецизират националността на арестуваните. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР