Агенцията за национална сигурност на САЩ обмисля да прекрати някогашната

...
Агенцията за национална сигурност на САЩ обмисля да прекрати някогашната
Коментари Харесай

Агенцията за национална сигурност на САЩ прекратява масовото подслушване

Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати обмисля да приключи тогавашната си загадка стратегия за наблюдаване, посредством която годишно се събират стотици милиони записи на телефонни диалози, в това число на такива, провеждани от американци.

Обмисля се преустановяване на програмата заради неналичието на оперативна стойност на тази информация, оповестява "Уолстрийт джърнъл ", цитирайки нови източници, осведомени с въпроса.

Прекратяването на програмата, която бе оповестена обществено от Едуард Сноудън преди близо шест години, ще съставлява зашеметяващо оттегляне от страна на американската шпионска организация, която нееднократно твърдеше, че събирането на метаданни за диалози е жизненоважно за националната сигурност, съобщи БНР.

Люк Мъри, консултант по националната сигурност на републиканското управление на Конгреса, съобщи в изявлението, че АНС не е използвалa програмата през последните шест месеца и може да не търси нейното възобновяване, когато елементи от така наречен "Патриотичен акт " стартират да изтичат в края на актуалната година. Вестник "Ню Йорк таймс " също заяви преди време, че Агенцията за национална сигурност евентуално ще закрие програмата за наблюдаване и подслушване на телефонните диалози.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР