Агенцията за морски търговски операции на Обединеното кралство съобщава за

...
Агенцията за морски търговски операции на Обединеното кралство съобщава за
Коментари Харесай

Отново взрив край кораб в Червено море

Агенцията за морски търговски интервенции на Обединеното кралство оповестява за допустима детонация край транспортен съд наоколо до Баб ал-Мандеб и втори случай покрай пролива в южния завършек на Червено море, осведоми " Ройтерс ".

От организацията показват, че са получили данни за вероятен гърмеж на две морски благи от транспортен съд, ситуиран на 30 морски благи южно от йеменското пристанище Мока.

Отделно службата осведоми, че е получила отчет за " случай " на 30 морски благи северозападно от Мока.

Британската компания за морска сигурност Ambrey също удостовери, че е получила информация за допустима детонация във водата покрай транспортен съд на 30 морски благи южно от Мока.

Подкрепяното от Иран придвижване на хутите в Йемен в символ на митинг против опустошителните бомбардировки и в ръководената от " Хамас " линия Газа след офанзивата на бойци на палестинската формация на 7 октомври.
 Дронове и детонация в Червено море
Дронове и детонация в Червено море

Информация на английската организация за морски търговски интервенции

Две огромни компании за товарни транспорти, измежду които MSC - най-голямата линия в света за контейнерни транспорти, обявиха през уикенда, че поради офанзивите на хутите, които управляват по-голямата част от Йемен.

Маршрутът през Суецкия канал, който води до Червено море, е основен воден път за международната търговия, който се употребява за енергийни доставки и транспорт на други артикули сред Европа, Азия и други елементи на света. Маршрутът икономисва време и разноски, защото анулира нуждата корабите да обикалят целия африкански континент.

, до момента в който Израел не приключи офанзивата си. В събота обаче те прецизираха, че действителни стъпки за облекчение на филантропичната рецесия в Газа ще допринесат за " понижаване на ескалацията ". Те означиха и че са провели диалози с посредничеството на Оман по отношение на своите морски " интервенции ".

Това беше първият симптом, че групировката може да има предпочитание за деескалация. Съединени американски щати обявиха, че търсят и за изпращане на сигнал до хутите, които изстреляха също дронове и ракети против Израел от началото на войната му с " Хамас " през октомври.
 Съединени американски щати търсят допустимо най-широката морска коалиция в Червено море
Съединени американски щати търсят допустимо най-широката морска коалиция в Червено море

За да изпратят " значим сигнал " на йеменските хуси, че няма да бъдат толерирани по-нататъшни атаки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР