Агенцията за международно развитие на САЩ заяви, че гладът вероятно

...
Агенцията за международно развитие на САЩ заяви, че гладът вероятно
Коментари Харесай

Гладът вероятно е настъпил в северната част на Газа

Агенцията за интернационално развиване на Съединени американски щати съобщи, че гладът " евентуално към този момент е настъпил " в северна Газа. Данните на организацията демонстрират 5-то равнище на продоволствена неустановеност – " апетит " или " злополука " – за месец март. Това значи, че към 70% от популацията в тази част или 210 000 души изпитват " последна липса на храна ".

На този декор Израел се готви да разшири достъпа до филантропична помощ. Израелските сили за защита оповестиха, че " скоро " ще бъде отворен нов сухопътен пропускателен пункт към северната част на палестинския анклав.

Междувременно войната заплашва да ескалира, в случай че в нея се намеси Иран. 

Израелският министър председател съобщи, че страната му е подготвена за " всевъзможни провокации от други места ".

 
Атака от иранска територия би била ясно доказателство за желанията на Иран да се намеси директно в Близкия изток и да спре да се крие зад прокси структури. През последните месеци подобрихме и развихме нашите нападателни качества и знаем по какъв начин да действаме при нужда.
контраадмирал Даниел Хагари – представител на израелските сили за защита

Военните старания на израелското държавно управление се отхвърлят от ултраортодоксалните евреи, които гневно стачкуват против идната анулация на освобождението им от военна работа. В четвъртък основният прокурор на Израел осведоми кабинета, че " няма законово съображение за освобождение на ултраортодоксалните от наборна военна работа ".

Миналия месец Върховният съд на Израел разпореди прекъсване на държавните дотации за доста ултраортодоксални мъже, които не служат в армията. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР