Агенцията за бежанците въвежда декларация за украинските граждани, с която,

...
Агенцията за бежанците въвежда декларация за украинските граждани, с която,
Коментари Харесай

Бежанците, които откажат предложеното им преместване, ще отговарят сами за настаняването си

Агенцията за бежанците вкарва декларация за украинските жители, с която, в случай че те откажат препоръчаното им настаняване по държавната стратегия, поемат сами отговорността за подслона си. Това съобщи в " Говори в този момент " ръководителят на Агенцията за бежанците Мариана Тошева. Документът е на украински, български и съветски език и към този момент се популяризира във всички хотели, настанили бежанци до 31 май.

Подробности вижте във включването на Давид Сукнаров.

Въвеждането на този документ се случва откакто тази заран близо 200 бежанци във Варна отхвърлиха в последния миг да се качат на проведените за тяхното пренасяне рейсове и да потеглят към държавна база в Паничище. Натам се насочиха единствено петима души от авансово деклариралите към 200 души във Варна, че одобряват настаняването.



Все още не е ясно какво се е случило в последния миг, с цел да накара украинските жители във Варна всеобщо да трансформират мнението си за една нощ.

За разлика от Варна, в Бургас всички 57 бежанци, които бяха удостоверили, че са съгласни да бъдат настанени в Паничище потеглиха към планинската държавна база. Очаква се на следващия ден да бъде изведена нова група от 70 индивида, настанени в хотел в Слънчев бряг.

Първият трен с украински бежанци потегли от Бургас за Паничище.

Утре министерството на туризма ще стартира да изплаща дължимите пари на хотелиерите, приютили бежанци, за месец април, увери пред Българска национална телевизия Константин Ботев от Министерство на туризма.

Има обособени буферни зони за нощувка на бежанците, в случай че някъде настъпи проблем с логистиката по пренастаняването им в последния миг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР