Агенцията по перспективни изследвания и разработки (DARPA) към Министерството на

...
Агенцията по перспективни изследвания и разработки (DARPA) към Министерството на
Коментари Харесай

В САЩ правят оценки на сценарии с рухване на борсата

Агенцията по перспективни проучвания и разработки (DARPA) към Министерството на защитата на Съединени американски щати организира серия от съвещания с трейдъри от Нюйоркската фондова борса и представители на финансови компании, с цел да оцени финансовите вреди от възможна хакерска офанзива. На срещите са се обсъждали най-вече рисковете от мощни разтърсвания на американските пазари при положение на кибер офанзиви, написа БГНЕС, базирайки се на The Wall Street Journal.
Сред вероятните сюжети е вкарването на погрешни данни в каналите и системите, които работещите във финансовия бранш употребяват, с цел да получават достоверна икономическа информация. Участниците в консултациите са изтъкнали още уязвимостта на компютърните стратегии, като ADP (Automatic Data Processing), посредством които се начисляват и обезпечават заплати на всички работещи.
Според основния изпълнителен шеф на крупния мозъчен концерн " Мана Партнърс " Маной Наранг, най-катастрофалният вероятен сюжет включва офанзива против Нюйоркската фондова борса посредством всеобщо разпространяване на подправени известия за продажба на избрани акции. При сходен случай, Наранг счита, че загубите могат да доближат стотици милиарди долари.
Всъщност в Съединени американски щати към този момент имаше два случая, които доста наподобяват на този сюжет. И двата бяха свързани с акции на доста известни и могъщи компании. Само преди седмица формалният информативен канал на Dow Jones заяви за секунди, че Гугъл и Apple се сливат. А при започване на лятото Nasdaq пусна неверни данни за придвижването на акциите на Apple, Amazon и Microsoft.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР