Агенцията по храните и лекарствата на САЩ разреши употребата на

...
Агенцията по храните и лекарствата на САЩ разреши употребата на
Коментари Харесай

FDA разреши нов COVID-тест, резултатите от който излизат след 3 минути

Агенцията по храните и медикаментите на Съединени американски щати позволи използването на първия тест за, който работи на правилото на дрегер.

Тестът на InspectIR би трябвало да бъде изработен от подготвен доктор, само че FDA сподели, че резултатите може да са подготвени до 3 минути.

Тестът открива химикали, свързани с вируса, който предизвиква болестта, в проба от дъха и в случай че е позитивен, следва да се направи PCR тест.

„ Решението е още един образец за бързата иновация, която се случва в региона на диагностичните проби за COVID-19 “, сподели доктор Джеф Шурен, шеф на Devices and Radiological Health на FDA.

Другите проби нормално изискват взимането на проби от носа или гърлото.

Полимеразната верижна реакция или PCR пробата се смята за най-точен, само че има и бързи проби, някои от които могат да се вършат вкъщи.

Съединени американски щати претърпява нова вълна от случаи, подхранвана от подварианта омикрон BA.2. Той  съставлява към 86% от случаите в Съединени американски щати, съгласно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите.

Въпреки че хоспитализациите на пациенти с ковид са на рекордно ниско равнище, междинният дневен брой на случаите се е нараснал с 9% през последните две седмици.

От началото на пандемията в Съединени американски щати има повече от 80,7 милиона случая.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР