Агенцията на ООН за палестинските бежанци (UNRWA) заяви в четвъртък,

...
Агенцията на ООН за палестинските бежанци (UNRWA) заяви в четвъртък,
Коментари Харесай

Агенцията за палестинските бежанци на ООН е пред тежка финансова криза

Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA) съобщи в четвъртък, че е изправена пред финансова рецесия от идващия месец , която ще се утежни в допълнение през април, в случай че финансирането, спряно от редица страни, не бъде обновено, предава Ройтерс.

Израел съобщи, че UNRWA, която е пособия на палестинците повече от 70 години, не е подобаваща за задачата и главните донори спряха финансирането, че 12 от хилядите палестински чиновници на UNRWA са били обвинени в присъединяване в офанзивата на Хамас против Израел на 7 октомври , с която стартира войната в Газа.

" Ще имаме негативен паричен поток от март и това ще се задълбочи през април, в случай че замразеното финансиране не бъде възобновено ", сподели ръководителят на UNRWA Филип Лазарини пред ирландската национална телевизия RTE преди среща в Дъблин с външния министър.

Отрицателният паричен поток поражда, когато една организация има повече изходящи пари, в сравнение с входящи, което оказва въздействие върху способността й да се устоя.

Лазарини организира обширни съвещания с донори, в това число и Брюксел през последните дни, с цел да се опита да запълни дефицита на финансиране на UNRWA от към 440 милиона $.

Някои донори на UNRWA, като Съединените щати и Англия, показаха, че няма да възобновят поддръжката си, до момента в който не завърши вътрешното следствие на Организация на обединените нации по обвиняванията. Предварителен отчет би трябвало да бъде оповестен през идващите няколко седмици.

" Ако не получим (финансирането), ще имаме проблеми и способността ни да работим ще бъде компрометирана ", сподели Лазарини пред RTE, призовавайки донорите да преразгледат решението си.

Лазарини сподели по-рано тази седмица, че апелите за разформироване на UNRWA са недалновидни и прекратяването на нейния мандат ще задълбочи филантропичната рецесия в Газа.
 Норвегия предизвести за
Норвегия предизвести за " необятни последици " от прекъсването на парите за UNRWA

Това би било групово наказване за палестинците в Газа, които в този момент най-вече се нуждаят от работата й
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР