Агенцията на Европейския съюз за защита на границите Frontex разположи

...
Агенцията на Европейския съюз за защита на границите Frontex разположи
Коментари Харесай

Фронтекс разположи 55 служители на границата между Финландия и Русия

Агенцията на Европейския съюз за отбрана на границите Frontex разположи 55 чиновници за наблюдаване на границата на Финландия с Русия, откакто Хелзинки упрекна Москва, че има съветска интервенция в внезапното увеличение на броя на мигрантите.

" В момента разполагаме 55 чиновници във Финландия, като по-голямата част от тях са гранични служители на реда, които правят наблюдаване ", съобщи представителят на Frontex Пьотр Свиталски пред Агенция Франс Прес.

Подкрепата, която беше оповестена в края на ноември, е планувана да продължи до края на януари.

" Разбира се, всеки миг сме подготвени да променим това според от смяната на обстановката. Можем да бъдем тук по-дълго или по-кратко, в случай че е належащо ", добави Свиталски.

" Знаем, че миграционният напън е един от инструментите, употребявани от Кремъл, тъй че можем да чакаме това да продължи ", продължи той.

По данни на финландските управляващи от началото на август на 1340 километровата граница, разделяща двете страни, са се появили близо 1000 лица, търсещи леговище, основно от Сомалия, Ирак и Йемен.

Хелзинки упрекна Москва, че съзнателно насочва тези мигранти към Финландия, като назова това решение от съветска страна " хибридна интервенция ".

Финландия затвори всички гранични пунктове с Русия без един
Отношенията на Финландия с източната ѝ съседка се утежниха след нахлуването в Украйна.

След като през април Финландия се причисли към НАТО, Русия предизвести, че ще предприеме " контрамерки ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР