Агенция Ройтерс обяви назначаването на 47-годишната Алесандра Галони за главен

...
Агенция Ройтерс обяви назначаването на 47-годишната Алесандра Галони за главен
Коментари Харесай

За първи път от 170 г. жена застава начело на Ройтерс

Агенция Ройтерс разгласи назначението на 47-годишната Алесандра Галони за основен редактор - първата жена на този пост в 170-годишната история на английската организация, съобщи Франс прес.

Галони, която от 2015 година до момента е шеф на интернационалната редакция, Галони към този момент ще надзирава от Лондон всички бюра на редакцията, която наброява 2500 публицисти, разпределени в 200 места по света. Галони ще поеме функционалностите си на 19 април, след пенсионирането на предшественика си Стивън Адлър.

Самият Адлер съобщи в туит, че е " разчувствуван да съобщи щафетата на брилянтен редактор и страховит сътрудник ".

" В продължение на 170 години Ройтерс дефинира стандартите за без значение, доверено и световно докладване ", споделя тя в изказване. " За мен е чест да управлявам редакция от международна класа, цялостна с надарени, отдадени и вдъхновяващи публицисти. "

Дипломирана в университета в Харвард и Лондонското учебно заведение по стопанска система, родената в Рим Галони се причислява към Ройтерс през 2013 година Тя стартира работа в бюрото за Южна Европа след 13 години във в. " Уолстрийт джърнъл ".

Президентът на групата " Томсън Ройтерс " Стив Хаскър похвали нейния " гений и опит ", които по думите му са още по-необходими " в миг, когато светът има крещяща потребност от самостоятелна от справедлива публицистика ".

Няколко други известни новинарски медии също са в разгара на лидерски преходи, в това число Washington Post, ABC News и Los Angeles Times.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР